Walmart rust 740.000 winkelmedewerkers uit met smartphone

BENTONVILLE - De Amerikaanse retailgigant Walmart rolt een nieuwe personeels-app uit om een aantal dagelijkse taken te vereenvoudigen en de dienstverlening te verbeteren. Alle winkelmedewerkers krijgen daarvoor nog dit jaar gratis een nieuwe Samsung-smartphone ter beschikking.

Tijdens de werkuren zullen de medewerkers van Walmart enkel toegang hebben tot de werkfuncties van de app, maar daarbuiten mogen ze de nieuwe smartphone ook privé gebruiken. Walmart garandeert de privacy en zal geen toegang hebben tot persoonlijke gegevens.

De app Me@Walmart werd inhouse ontwikkeld en maakt gebruik van moderne technologieën zoals machine learning en kunstmatige intelligentie. Het is een ‘all-in-one’ app met zeer uiteenlopende functies. Zo kunnen medewerkers hun planning voor de volgende twee weken bekijken en desgewenst aanpassingen aanvragen. Daarnaast fungeert de app ook als mobiele oplossing zodat medewerkers zich eenvoudig kunnen aan en afmelden.

In de komende maanden wil Walmart nog een extra functie toevoegen aan de app, die magazijnmedewerkers moet helpen om goederen sneller in de winkel te krijgen. 

Walmart is niet de eerste retailer die zijn medewerkers een smartphone ter beschikking stelt, vorig jaar deed Colruyt in België al net hetzelfde.





Laatste nieuws