Meatless Farm en Van Loon Group gaan samen produceren

ALMERE - Meatless Farm opent een nieuwe Europese productielocatie in Almere, waarmee de productiecapaciteit met 25% wordt verhoogd. Meatless Farm heeft daarvoor een strategisch partnerschap met Van Loon Group gesloten.

De locatie is tevens de thuisbasis van Lovingly Made Ingredients, de dochteronderneming van Meatless Farm. Het is de tweede productielocatie van Meatless Farm naast de vestiging in Canada.

De nieuwe productielocatie stelt het bedrijf in staat om de distributie naar retailers en restaurants snel op te schalen, het assortiment uit te breiden en de ontwikkeling van nieuwe producten te versnellen. In Almere worden eindproducten van Meatless Farm geproduceerd zoals plantaardige alternatieven voor burgers, gehakt worstjes en kipproducten. Ook zullen er nieuwe producten worden ontwikkeld. 

De nieuwe locatie wordt ook gebruikt voor de productie van getextureerde plantaardige eiwitten, die door andere bedrijven als grondstof gebruikt kunnen worden. De infrastructuur in Almere wordt gedeeld met de eerste vestiging van No Meat Today Company, het nieuwe bedrijf dat Van Loon Group onlangs startte in Almere.

 

Foto: Van Loon Group tijdens opening No Meat Today Company Today





Laatste nieuws