Marion Tjin-Tham-Sjin actief in China voor High Touch Executive Search

SHANGHAI - Nederland staat in China bekend om de kennis van agri en food. En omdat China steeds belangrijker wordt in de wereldeconomie, zal de handel tussen beide landen toenemen. Lokaliseren is dan een absolute must om succesvol te zijn. Geen wonder dat High Touch Executive Search, het gespecialiseerde selectiebureau voor toptalent in de agri, food en FMCG, met Marion Tjin-Tham-Sjin (47) hier zijn vleugels uitslaat. Haar devies? Global maar wel local!

Chinese roots

Marion is half Chinees en half Nederlands. Na de dood van haar Chinese vader krijgt ze steeds meer aandacht voor haar Chinese roots en is de oprichting van Splendid China een logisch gevolg. Het bedrijf helpt – inmiddels al meer 15 jaar - Nederlanders met de export van producten en diensten naar China.

Wereldzakenvrouw

Tegenwoordig woont en werkt Marion op een woonark in Groningen tussen het riet, de vogels en de vissen, en houdt ze kantoor in Sjanghai waar 9 medewerkers werkzaam zijn. In 2018 werd Marion in Londen uitgeroepen tot Wintrade wereldzakenvrouw van het jaar. Eind 2020 trad ze toe als senior partner van High Touch executive search.  

Combinatie van culturen

Volgens Marion ligt de kracht van High Touch in de combinatie van culturen. De meeste executive search bureaus zijn Chinees en opereren op de Chinese markt. Daarnaast bureaus die Europees opereren op de Europese markt. Intercontinentaal zie je hier weinig, of het betreffen de grote, onpersoonlijke, minder flexibele en vaak duurdere bureaus. High Touch daarentegen is een boutique bureau en dat voel je.

High Touch stijl
Talent met begrip voor intercultureel management is moeilijk te vinden. Toch heeft Marion al meerdere partijen succesvol bij elkaar gebracht. Niet op de laatste plaats door haar persoonlijke aanpak, de 2 culturen die ‘in haar zitten’ en haar jarenlange zakelijke ervaring van agri & food in zowel Nederland als China. Daarnaast past de stijl van High Touch executieve search goed bij haar: professioneel, betrouwbaar en toegewijd. Tegelijkertijd ook warm en authentiek.

Cultuurtraining een must
Voor zowel de Europese kandidaten die voor een Chinees bedrijf gaan werken, als voor Chinese kandidaten die voor een Europees bedrijf aan de slag gaan, heeft Marion nog een tip. Volg een zakelijke cultuurtraining. Dat voorkomt veel ellende. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. En met iedereen die nog nooit in China is geweest – en dat zijn volgens Marion nog een verbazingwekkend aantal mensen – deelt ze haar levensmotto: if you don’t go, you won’t know!

 

Bron: High Touch - partner FoodPro Network





Laatste nieuws