Nestlé lanceert nieuw type plantaardige drank

VEVEY - Nestlé lanceert Wunda, een nieuwe type plantaardige drank als alternatief voor melk in alle mogelijke toepassingen. Nederland, Frankrijk en Portugal krijgen de primeur, waarna de rest van Europa snel volgt.

Wunda, een nieuw drankje op basis van gele erwtenproteïne, is volgens Nestlé 'episch is in alles' waar je anders melk voor zou gebruiken. De voedingsgigant ziet dat mensen steeds vaker alternatieven voor melk gebruiken bij hun dagelijkse ontbijtgranen, desserts, gebak of gerechten. Maar volgens Nestlé is het erg moeilijk om één plantaardig melkalternatief te vinden voor elk gebruik.

De meeste melkalternatieven op basis van granen, noten of erwten hebben namelijk een specifieke smaak, bevatten weinig eiwitten, of mengen of schuimen niet goed in warme dranken. Dit betekent dat consumenten twee of drie plantaardige opties nodig heeft voor verschillende toepassingen. Met Wunda komt daar nu verandering in.

Wunda bevat veel vezels maar weinig suiker en vet, is verrijkt met calcium en is een bron van vitamine D, B2 en B12. Alle producten dragen de Nutri-Score A. 

Het potentieel is volgens Nestlé groot. Op dit moment kopen al vier op tien Europese shoppers wel eens zuivelalternatieven.

 

Foto: Nestlé





Laatste nieuws