Nestlé experimenteert met fermentatie na de oogst van koffie

15-09 06:03 | bron: FoodPro Network Belgium

VEVEY - Onderzoekers van Nestlé experimenteren met natuurlijke gisting na de oogst van koffie om zo de smaak van koffie te beïnvloeden. Door gebruik te maken van de beschikbare wetenschappelijke en technische expertise op het gebied van fermentatie, sensorische en smaakanalyse, hebben zij meer inzicht gekregen in de omstandigheden na het oogsten van koffie en de impact op de kwaliteit van koffie. Hierover bericht Nestlé op haar website.

Fermentatie is het natuurlijke proces dat plaatsvindt kort nadat de koffiebessen zijn geplukt. Het begint spontaan dankzij de activiteit van micro-organismen die van nature aanwezig zijn in de omgeving en op de groene koffiebonen. Het beheersen van dit proces is een belangrijk onderdeel van de manier van oogsten die in toenemende mate wordt toegepast bij de productie van koffie.

De Nespresso La Cumplida Refinada-koffie, waarvan de bonen geproduceerd worden in kleine koffieplantages in Nicaragua, is de eerste koffie die gebruikmaakt van de wetenschappelijke bevindingen van Nestlé die fermentatie koppelen aan sensorische eigenschappen.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
20 okt Europees Parlement steunt 'Van boer tot bord'-strategie van Europese Commissie
20 okt Anthony Botelberge volgt Jan Vander Stichele op als Fevia-voorzitter
20 okt Veel voedingsbedrijven kondigen prijsverhogingen aan
20 okt Nestlé gaat voor volledig zichtbare bevoorradingsketen
20 okt Dé oplossing voor bulk in de supermarkt (video)
19 okt Supermarktfamilie Colruyt koopt Santos Bikes
19 okt Omzet Danone groeit met 3,8 procent
19 okt DSM rondt overname van First Choice Ingredients af
19 okt Verpakken onder gewijzigde atmosfeer: nieuw e-book beschikbaar
19 okt EFSA ontwikkelt tool voor vaststellen THT- of TGT-datum
18 okt Free From Functional & Health Ingredients 2021: Inzicht in de belangrijkste voedingstrends -nu én over vijf jaar
18 okt Koffie wordt duurder en minder lekker
18 okt Food Safety Culture: basis voor bestaansrecht
18 okt Kaasboerderij Kaamps: Zekerheid over temperatuur stelt productieproces veilig
15 okt Logistieke problemen Carrefour nog niet opgelost
15 okt Nature’s Pride investeert in avocado inpakrobot (video)
15 okt Wegen | uitprijzen | etiketteren in de AGF sector (video)
14 okt Redefine Meat heeft grootse internationale plannen
14 okt Mars wil in 2050 volledig klimaatneutraal zijn
14 okt Anticiperen op wettelijke consequenties Farm to Fork Strategy
14 okt Het recept voor de drielaagstaart die Supply Chain Planning heet
13 okt EU zet stap in 'worstenoorlog' met Britten
13 okt Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway blijft groeien
13 okt Nestlé test blockchaintechnologie in Nieuw-Zeeland en Latijns-Amerika
13 okt Whitepaper zout- en suikerreductie: 4 criteria voor succesvol reduceren
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?