Nestlé ziet waarde in gebruik van voedingssupplement tijdens zwangerschap

VEVEY - Nestlé Research heeft samen met het internationale EpiGen Global Research Consortium onderzoek gedaan naar de effecten van het gebruik van een nieuw ontwikkeld voedingssupplement voor zwangere vrouwen. Het supplement bevat een specifieke mix van myo-inositol, probiotica en micronutriënten. Hierover bericht Nestlé op haar website.

Tijdens het onderzoek beoordeelden onderzoekers de effecten van het voedingssupplement op het handhaven van een gezonde bloedsuikerspiegel en het ondersteunen van een gezonde zwangerschap en bevalling.

Het supplement bleek vroeggeboorte te verminderen, met name vroeggeboorte geassocieerd met het vroegtijdig breken van de vliezen vóór het begin van de bevalling. Er was geen invloed op de bloedsuikerspiegel van de moeder of het geboortegewicht van de geboren baby's.

De bevindingen van het onderzoek zijn onlangs verschenen in de publicatie 'Myo-inositol, probiotics, and micronutrient supplementation from preconception for glycemia in pregnancy: NiPPeR international multicenter double-blind randomized controlled trial' in het medisch tijdschrift Diabetes Care.

 

Bron: Nestlé





Laatste nieuws