Onderzoekers zien alleen hoger gezondheidsrisico bij gebruik van bewerkt vlees
bron: FoodPro Network Belgium
ROCKVILLE - In een grote studie heeft een groep internationale onderzoekers geen significante verbanden kunnen vinden tussen een hoge consumptie van onbewerkt rood vlees en pluimveevlees en de kans op overlijden of het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. De onderzoekers vonden wel een dergelijk verband bij een hoge inname van bewerkt vlees. De onderzoekers hebben hun bevindingen gepubliceerd in The American Journal of Clinical Nutrition.
De onderzoekers gebruikten data uit de Prospective Urban Rural Epidemiology (PURE) studie. In deze studie zijn over een periode van 9,5 jaar gegevens over de voedselinname verzameld van 134.297 personen uit 21 lage-, midden- en hoge-inkomenslanden. De wetenschappers konden alleen een hoger risico op sterfte en de ontwikkeling van hart en vaatziekten vinden bij het gebruik van meer dan 150 gram bewerkt vlees per week.
Bekijk meer informatie in de publicatie 'Associations of unprocessed and processed meat intake with mortality and cardiovascular disease in 21 countries [Prospective Urban Rural Epidemiology (PURE) Study]: a prospective cohort study'.
Bron: The American Journal of Clinical Nutrition
Laatste nieuws
-
25 apr Unilever verkoopt meer producten
-
25 apr HelloFresh groeit met bezorging kant- en klaarmaaltijden
-
25 apr A-merken Nestlé blijven last houden van zuinige consument
-
25 apr EU verbiedt ongezonde aroma's voor rookworst en barbecuesaus
-
25 apr Aviko werkt aan frietketen zonder CO2-uitstoot in 2030
-
25 apr Legionella-onderzoek: het belang van risicoanalyse en watermonsters
-
25 apr Energiebesparing bij verdampen CO2 in de voedingsindustrie?
-
24 apr PepsiCo verlaagt zoutgehalte in chips van het merk Lay's
-
24 apr Heineken zag bierverkoop eerste kwartaal aantrekken
-
24 apr E.Leclerc marktleider en prijsleider in Frankrijk
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan