Omzetdaling voor Tönnies in 2020

RHEDA-WIEDENBRUCK - Tönnies heeft over 2020 een omzet gerealiseerd van 7,05 miljard euro. Dat is 3% minder dan in 2019. De omzetdaling schrijft het Duitse vleesconcern toe aan een daling van de varkensvleesprijs en het feit dat de locatie in Rheda als gevolg van een corona-uitbraak onder het personeel voor 4 weken moest sluiten. 

In het buitenland groeide Tönnies sterk. In Denemarken, Spanje, Groot-Brittannië en Polen werden 4,5 miljoen varkens verwerkt. Dat is 17% meer dan in 2019. Op de Duitse locaties verwerkte Tönnies in totaal 420.000 runderen. Dit is 4% minder dan in 2019.

Tönnies investeerde meer dan 100 miljoen in het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Frankrijk, Spanje en Polen. Met een omzet van meer dan 500 miljoen euro is Tönnies in het Verenigd Koninkrijk inmiddels marktleider in diverse segmenten. In China werkt Tönnies aan een joint venture met de Chinese Dekon Group.

Tönnies zet ook in op groei in de markt voor vegetarische producten en vleesvervangers. Het Duitse vleesconcern heeft onlangs zijn activiteiten in dit segment gebundeld met de consumentenmerken 'es schmeckt', 'Vevia' en 'Gutfried veggie' in de onafhankelijke Business Unit Vevia 4 You met een productielocatie in Böklund.

Bekijk alle cijfers van Tönnies hier.





Laatste nieuws