2D barcodes zijn de toekomst!

BRUSSEL - Reeds 7 Belgilux retailers maakten hun kassa’s klaar om de GS1 DataMatrix barcode te kunnen scannen. Waarom? Deze barcode is kleiner, kan meer informatie bevatten en is gemakkelijk leesbaar.

Retailer Colruyt Group ziet er alvast de voordelen van in: "De GS1 Datamatrix biedt ons eindelijk na meer dan 30 jaar de mogelijkheid om af te stappen van de Babylonische toestanden, doordat iedereen genoodzaakt was om interne on nationale oplossingen te gebruiken voor hun artikels met variabel gewicht.”

Door de huidige digitalisering vragen de consumenten meer en meer naar extra productinformatie. Hiervoor is een compacte informatiedrager met een globale structuur noodzakelijk. En dit is door de 2D GS1 Datamatrix mogelijk."

Ook vleesleverancier Sopraco is overtuigd van de pluspunten en deelt hier zijn positieve ervaring.

Om de Belgilux 2D implementatie vlot te laten verlopen, werd de sunset date voor nationale nummers met een jaar uitgesteld tot 2023. Deze datum heeft betrekking tot consumenteneenheden van variabel gewicht die vanaf 2023 met een GTIN (opgesteld door merkeigenaar) moeten geïdentificeerd worden i.p.v. een nationale nummer (toegekend door GS1 Belgilux).

 


Bron: GS1 Belgium & Luxembourg - partner FoodPro Network





Laatste nieuws