Snelle bezorgsupermarkt Gorillas haalt 240 miljoen euro op

BERLIJN - Online supermarkt Gorillas heeft een investering van 240 miljoen euro opgehaald. De Berlijnse start-up wil daarmee uitbreiden naar steden als Parijs en New York. De snelle bezorgsupermarkt is inmiddels goed voor een waardering van meer dan 1 miljard dollar.

Gorillas gaat het geld gebruiken om verder te groeien en meer vestigingen te openen in onder meer Parijs en New York. Het is de eerste keer dat de start-up naar de VS gaat, aldus Twinke. Gorillas is actief in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en wist in circa 10 maanden naar 12 steden uit te breiden, waaronder Amsterdam, Den Haag, Groningen, Utrecht, Rotterdam, Londen en München.

Flitsbezorger

Gorillas is een zogeheten ‘flitsbezorger’. Gebruikers kunnen op het platform kiezen uit meer dan 2.000 essentiële artikelen die binnen 10 minuten bezorgd worden voor € 1.80. 

Oprichter Kagan Sumer: ‘We hebben een eenvoudig doel: een ander spel spelen binnen de levensmiddelendetailhandel. Deze branche is enorm traag geweest met het implementeren van nieuwe en snellere technologische oplossingen. Wij vereenvoudigen het proces van boodschappen doen door consumenten tegen retailprijzen moeiteloos direct toegang te geven tot verse en gezonde producten.’

 

Bron: Twinkle

Foto: Gorillas





Laatste nieuws