Greenyard zet 10,3% meer om in derde kwartaal van boekjaar 2020/2021

SINT-KATELIJNE-WAVER - Greenyard heeft in het derde kwartaal van het boekjaar 2020/2021 een omzetstijging van 10,3% gerealiseerd tot 1,085 miljard euro. De omzet binnen het Fresh segment steeg met 11,4% naar bijna 860 miljoen euro. Bij de divisie Long Fresh nam de omzet met 6,4% toe naar ruim 225 miljoen euro. 

Hein Deprez, co-CEO: “Door ons unieke strategische integratiemodel waardoor we met onze klanten langdurige, duurzame, stabiele relaties opbouwen, is een stabiele groei in omzet en winstgevendheid verzekerd. De afgelopen twee jaar hebben we de uitrol van onze strategie versneld dankzij een verdere professionalisering van de groep. Deze professionalisering toont aan hoe in beide van onze segmenten schaalvoordelen en beste praktijken lonen en hoe efficiëntiewinst mogelijk wordt”.

Marc Zwaaneveld, co-CEO: “De afgelopen twee jaar lag onze focus op het uittekenen van de richting die Greenyard in de toekomst zal bewandelen. De sleutelwoorden hierbij zijn veerkracht, wendbaarheid en continu professioneel bestuur. Met een managementteam dat zich engageert op lange termijn, zal dit leiden tot solide en duurzame groei waarbij alle belanghebbenden in de toeleveringsketen worden betrokken.”

Voor de divisie Fresh was de omzetstijging voornamelijk het gevolg van hogere volumes in het kader van de langetermijnrelaties die Greenyard is aangegaan. Bij de divisie Long Fresh zorgde een hogere omzet in retail en in de voedingsindustrie voor voldoende compensatie voor de lagere omzet bij afnemers in de foodservice.

Greenyard heeft de ambitie om de omzet van de groep jaarlijks 2,5% te doen groeien in de komende vier jaar. 

 

Bron: Greenyard





Laatste nieuws