Nestlé maakt babyvoeding plantaardig

VEVEY - Nestlé gaat vegan babyvoeding op de markt brengen. De nieuwe maaltijden, tussendoortjes en desserts van NaturNes Bio zijn plantaardig en biologisch. 

België krijgt de primeur met een nieuwe reeks plantaardige en biologische babymaaltijden van Nestlé Baby. Het assortiment krijgt de naam NaturNes Bio, en maakt volgens Nestlé deel uit van de wereldwijde strategie van de voedingsgigant om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

De ingrediënten komen zoveel mogelijk uit Europa en de verpakkingen zijn bijna volledig recyclebaar. Nestlé zag bij veel ouders een vraag naar minder dierlijke voeding voor baby’s, peuters en kleuters.

De desserts van NaturNes worden bijvoorbeeld gemaakt met kokosmelk in plaats van koemelk en de maaltijden zijn een mix van groenten, granen en peulvruchten. 

Nestlé raadt wel aan baby’s maximum 2 tot 3 keer per week veganistisch te laten eten. Een uitsluitend plantaardig dieet wordt niet aanbevolen, en gebeurt het best in overeenstemming met een kinderarts of een diëtist. 





Laatste nieuws