Amazon start met bezorgen van verse boodschappen in Spanje en Italië

MADRID - Amazon Fresh, de dienst van Amazon voor verse boodschappen, is in Europa bezig met een opmars. Ook in Madrid en Milaan brengt Amazon vanaf deze week verse boodschappen aan huis.

Amazon Fresh is ook al actief in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De Europese expansie van Amazon lift mee op de stijgende lijn in de online verkopen van voeding, boodschappen en maaltijden door de coronapandemie. In Zuid-Europese landen zoals Spanje en Italië is dat opvallend, omdat het online segment er voor de coronacrisis erg beperkt bleef. 

De thuisbezorgservice van Amazon belooft levering op dezelfde dag en is beschikbaar voor Prime-leden. Amazon werkt daarvoor samen met lokale retailpartners, die een selectie van hun vers- en kruideniersassortiment via Amazon Fresh leveren. Een discounter zoals Día in Spanje heeft op zijn beurt al meer dan 7.000 Amazon-artikelen in het assortiment.

Amazon hoopt nog dit jaar klanten over heel Spanje te bedienen. Naast Milaan, zou Rome ook aan de beurt moeten komen, waarna andere Italiaanse steden volgen.





Laatste nieuws