Just Eat Takeaway haalt 1,1 miljard euro op met obligaties

AMSTERDAM - Just Eat Takeaway heeft 1,1 miljard euro opgehaald door nieuwe obligaties uit te geven. Dat geld wil de maaltijdbezorger gebruiken om nieuwe overnames te doen wanneer de kans zich voordoet. Hierover bericht Just Eat Takeaway in een persbericht.

Het moederbedrijf van onder andere Thuisbezorgd heeft volop geprofiteerd van de coronacrisis waarin de horeca in veel landen moest sluiten en het bezorgen van maaltijden de norm werd. Just Eat Takeaway verwacht ook in het eerste kwartaal van dit jaar een stevige groei.

De afgelopen tijd heeft Just Eat Takeaway van topman Jitse Groen zich al flink geroerd op overnamegebied. Eerst fuseerde het Nederlandse Takeaway met het Britse Just Eat. Vervolgens nam Just Eat Takeaway branchegenoot Grubhub in de Verenigde Staten over.

Just Eat Takeaway stelt de komende tijd stevig te blijven investeren en groei van het marktaandeel boven een hogere bedrijfswinst te stellen. Met extra geld voorhanden kan de maaltijdbezorger makkelijker toeslaan als zich strategische interessante mogelijkheden voordoen.

In eerste instantie wilde Just Eat Takeaway 1 miljard euro aan obligaties uitgeven. Door de grote interesse van investeerders besloot het bedrijf dat te verhogen naar 1,1 miljard euro. 





Laatste nieuws