Het belang van weegartikelen voor bedrijven in de vissector

13-09 06:01 | bron: FoodPro Network Belgium

ETTEN-LEUR - Met ongeveer 200 miljoen visbedrijven wereldwijd, zijn er tal van verschillende bedrijven die betrokken zijn bij de vissector. Ze nemen verschillende rollen op zich, waaronder jagen, kweken, verwerken, conserveren, opslaan, transporteren, vermarkten of verkopen van vis en/of visproducten. Veel bedrijven in de sector combineren vaak meerdere van deze activiteiten.

Visverwerking is een van de meest voorkomende activiteiten bij veel van deze bedrijven. Dit omvat het fileren of snijden van de inkomende of gevangen vis. Als bedrijf is het van belang om dit vaak handmatige proces bij te houden en ervoor te zorgen dat het efficiënt wordt uitgevoerd, om het beste rendement van je producten te garanderen. Aangezien de verwerkte vis echter per eenheid in gewicht zal variëren, moeten je IT- en voorraadbeheersysteem hier mee om kunnen gaan.

Maximaliseer efficiëntie in het productieproces

In deze blog schetsen we een aantal uitdagingen die visbedrijven moeten overwinnen om succes te garanderen, en hoe voedselspecifieke ERP-software kan helpen om de efficiëntie in het productieproces te maximaliseren.

  • Om je voorraad als visverwerker correct te beheren, moet je rekening houden met de verschillende maten van verwerkte vis. Dit is gemakkelijk te realiseren met specifieke functionaliteit voor Weegartikelen, ook wel Catch Weight genoemd. Dit zal ervoor zorgen dat je artikelen altijd correct zijn gewogen en geprijsd, en dat je dus de beste en juiste waarde voor het product krijgt.
  • Een andere veelvoorkomende uitdaging binnen de visverwerking is de eis om meerdere (bij)producten uit één viseenheid te krijgen. Zo wordt één hele vis omgezet in een filet-eenheid, maar bijproducten zoals kop en staart moeten ook worden geregistreerd. Dit vereist een systeem dat een onderscheid kan maken tussen de vele (eind)producten van één viseenheid. Als gevolg hiervan wordt bijvoorbeeld een kilo visinvoer niet omgezet in een vast aantal (eind)producten. Afhankelijk van de individuele afmetingen van de eenheden, variëert het aantal uitkomsten dat je kunt registreren.

Deze unieke eisen vormen een aanzienlijke uitdaging voor visbedrijven, zeker wanneer je softwaresysteem niet in staat is om de eisen correct te verwerken, en je nauwkeurige en betrouwbare gegevens mist over hoe het bedrijf presteert.

Food-specifieke softwareoplossing

Hoewel dit slechts enkele van de unieke uitdagingen zijn waarmee een visbedrijf te maken krijgt, is één ding duidelijk. Een one-size-fits-all business software oplossing is niet de juiste manier om je bedrijf te laten groeien. Ben je geïnteresseerd om meer te lezen over alle specifieke uitdagingen voor de visindustrie? Neem dan ook hier een kijkje.

Met een branchespecifiek softwaresysteem kan je alle gemeenschappelijke uitdagingen binnen jouw specifieke subindustrie identificeren en aanpakken. Daarnaast monitor je met behulp van inzichtelijke data je processen een stuk effectiever – waardoor je processen dus ook kunt verbeteren. De marges in de industrie zijn vaak klein en aanpassingen om efficiënter te werken zijn van groot belang.  Als je meer wilt weten over de mogelijkheden van een Aptean Food & Beverage ERP-softwaresysteem op maat voor jouw visbedrijf, neem dan contact met ons op.

 

Bron: Schouw Informatisering - partner FoodPro Network





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
20 okt Europees Parlement steunt 'Van boer tot bord'-strategie van Europese Commissie
20 okt Anthony Botelberge volgt Jan Vander Stichele op als Fevia-voorzitter
20 okt Veel voedingsbedrijven kondigen prijsverhogingen aan
20 okt Nestlé gaat voor volledig zichtbare bevoorradingsketen
20 okt Dé oplossing voor bulk in de supermarkt (video)
19 okt Supermarktfamilie Colruyt koopt Santos Bikes
19 okt Omzet Danone groeit met 3,8 procent
19 okt DSM rondt overname van First Choice Ingredients af
19 okt Verpakken onder gewijzigde atmosfeer: nieuw e-book beschikbaar
19 okt EFSA ontwikkelt tool voor vaststellen THT- of TGT-datum
18 okt Free From Functional & Health Ingredients 2021: Inzicht in de belangrijkste voedingstrends -nu én over vijf jaar
18 okt Koffie wordt duurder en minder lekker
18 okt Food Safety Culture: basis voor bestaansrecht
18 okt Kaasboerderij Kaamps: Zekerheid over temperatuur stelt productieproces veilig
15 okt Logistieke problemen Carrefour nog niet opgelost
15 okt Nature’s Pride investeert in avocado inpakrobot (video)
15 okt Wegen | uitprijzen | etiketteren in de AGF sector (video)
14 okt Redefine Meat heeft grootse internationale plannen
14 okt Mars wil in 2050 volledig klimaatneutraal zijn
14 okt Anticiperen op wettelijke consequenties Farm to Fork Strategy
14 okt Het recept voor de drielaagstaart die Supply Chain Planning heet
13 okt EU zet stap in 'worstenoorlog' met Britten
13 okt Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway blijft groeien
13 okt Nestlé test blockchaintechnologie in Nieuw-Zeeland en Latijns-Amerika
13 okt Whitepaper zout- en suikerreductie: 4 criteria voor succesvol reduceren
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?