Unilever verwacht verbetering in tweede helft van het jaar

LONDEN - Unilever topman Alan Jope denkt dat de wereldwijde consumptie nog een tijdje tegenvallende resultaten laat zien, ondanks tekenen van herstel in onder meer Oost-Azië en Latijns-Amerika.

De Unilever-CEO deed zijn uitspraken in een interview met Reuters. "We zijn nog steeds van mening dat de eerste helft van dit jaar een aanhoudende periode van onderdrukte consumptie zal zijn.” Jope verwacht wel dat de vraag weer zal aantrekken in de tweede helft van het jaar en vooral in 2022.

Door de grote onzekerheid die de coronapandemie met zich meebrengt, houdt Jope zich op de vlakte als het gaat over groeidoelstellingen. “We verwachten geen grote tegenvallers vanuit margeperspectief, maar ik wil niet verder ingaan op de cijfers, totdat de zaken wereldwijd een beetje stabiliseren".

Stijgende vraag naar voorverpakte voeding

Unilever heeft door de coronapandemie kunnen profiteren van de stijgende vraag naar voorverpakte voeding. Aan de andere kant zag Unilever de verkoop van voedsel op openbare plaatsen dalen.

Jope ziet ondanks alles ook tekenen van herstel, met name in China en Singapore, waar de zaken zich langzaam normaliseren. Verder tonen ook de Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse consumentenmarkten herstel.





Laatste nieuws