DSM en TU Delft zetten lab op voor kunstmatige intelligentie

12-01 09:55 | bron: FoodPro Network Belgium

DELFT - DSM en de Technische Universiteit Delft slaan de handen ineen voor een gezamenlijk laboratorium voor kunstmatige intelligentie (AI). Het lab past als eerste in Europa kunstmatige intelligentie toe op de biowetenschappen en bioproductie, aldus DSM en de TU Delft. De eerste 5 jaar investeert DSM 2,5 miljoen euro in het lab.

Het zogeheten Artificial Intelligence Lab for Biosciences is onderdeel van het Innovation Center for Artificial Intelligence (ICAI), waar kennis en talent wordt ontwikkeld op het gebied van kunstmatige intelligentie. Marcel Reinders, directeur van het TU Delft Bioengineering Institute, zal het lab leiden.

Volgens DSM zijn de biowetenschappen een belangrijk hulpmiddel om klimaatverandering en de schaarste in grondstoffen aan te pakken en het wereldwijde voedselsysteem te verbeteren. Ook denkt het speciaalchemiebedrijf de tijd die innovatie kost te kunnen verkorten door biowetenschappen te integreren met digitale technologieën. In het lab worden straks kleine biologische deeltjes ontwikkeld, maar ook nagedacht over het verbeteren van grootschalige industriële processen.

Het is het derde lab voor kunstmatige intelligentie in Delft. Er zijn al laboratoria voor kunstmatige intelligentie in winkels en bij de bankensector, zoals het AI for Retail Lab Delft van Ahold Delhaize en het AI for Fintech Lab van ING.

De TU Delft investeert daarnaast in 24 interdisciplinaire AI-laboratoria op verschillende gebieden om de samenwerking te bevorderen tussen wetenschappers die zich bezighouden met AI en wetenschappers uit andere vakgebieden.

 

Bron: ANP





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
18 jan PepsiCo wil in 2040 klimaatneutraal zijn
18 jan Picnic bekijkt uitbreiding naar Frankrijk
18 jan Beroemde speeches uit de voedingsindustrie | TedX | The true cost of food | Volkert Engelsman
18 jan Duvel: de beste vloer voor het beste bier (video)
15 jan EFSA ontwikkelt tool voor vaststellen THT- of TGT-datum
15 jan Export eurolanden nadert niveau van voor de coronacrisis
15 jan Webinar: Digitalisering in de AGF-industrie met Aptean Food & Beverage ERP
15 jan Zero Waste Food Shop weegschalen (video)
14 jan Unilever verwacht verbetering in tweede helft van het jaar
14 jan Arla Foods wil flink groeien met online verkopen van zuivel
14 jan HEMA verliest wekelijks 10 miljoen euro en schort bestellingen op
14 jan Schouw Informatisering sluit zich aan als kennispartner bij FoodPro Network
14 jan CryoHub to share results of implementation of innovative energy storage technique
13 jan Just Eat Takeaway heeft ook in vierde kwartaal profijt van lockdown
13 jan 12 Tips tegen voedselfraude (update)
13 jan Borgesius Bakkersland: vloerrenovatie met Ucrete levert tijd- en geldbesparing op (video)
12 jan DSM en TU Delft zetten lab op voor kunstmatige intelligentie
12 jan Hoe kiest men een voedselveilige vloer?
12 jan Waar liggen de risico's binnen voedselveiligheidssystemen?
11 jan Effecten van reuk- en smaakverlies op eetgedrag nader onderzocht
11 jan Consument bereid om meer te betalen voor kweekvlees
11 jan Wegen | uitprijzen | etiketteren in de AGF sector (video)
08 jan Too Good To Go haalt 31 miljoen dollar op bij investeringsronde
08 jan Ferrero opent onderzoekscentrum in Brussel
08 jan Leveren Uber chauffeurs straks ook uw boodschappen aan huis?
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?