De sterkste vloer voor de voedingsindustrie (video)

OOSTERHOUT - Een vloer in de voedingsverwerkende industrie moet heel wat kunnen weerstaan. Tijdens vleesverwerking moet de vloer bestand zijn tegen aantasting door zure dierlijke vloeistoffen zoals bloed, darmvloeistoffen en vetten. Bij de verwerking van groenten moet de vloer bestand zijn tegen lozingen of morsen tijdens het koken of pasteurizeren of het frituren van de groenten en het fruit. In natte omgevingen is de juiste antislipgraad vereist.

Om welke tak binnen de voedingsindustrie het ook gaat elke vloer daar ondergaat zware chemische, thermische en mechanische belasting. Naast deze belasting mag de hygiëne niet uit het oog worden verloren. De verwerking van voedingsmiddelen moet gebeuren conform de strengste voedselveiligheidsnormen (HACCP) en reinigingsvoorschriften. Daarom moet de industrievloer kunnen weerstaan aan reinigingschemicaliën en stoomreiniging.

Voedselveiligheid, daar draait alles om in de voedingsverwerkende industrie. Elk detail draagt bij tot het verzekeren van de voedselveiligheid, zelfs een vloer. Daarom is een goede voorbereiding belangrijk bij het investeren in een industrievloer, of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie. Een vloer die niet geschikt is voor de productieactiviteit houdt geen stand en brengt de voedselveiligheid in het gedrang. Om de juiste vloer te kiezen moet men duidelijk weten welke belastingen de productievloer ondergaat, zowel mechanische, als chemische als thermische. Èn de vloer moet ook goed onderhouden kunnen worden met zo min mogelijk onderhoudskosten. Hoe beter de industrievloer beantwoordt aan de vereisten van de productieomgeving, des te langer de levensduur van de vloer.

Hoe maakt men de juiste vloerkeuze?

Het whitepaper "Hygiënische vloeren: voorbereiding, keuzes en checklist“ gidst u doorheen de verschillende aspecten die belangrijk zijn om de jusite keuze te maken.

Download hier het gratis whitepaper

Meer informatie over Ucrete vindt u hier. Neem contact op met Master Builders Solutions.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/7SKpv1sA8i0" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

 

Bron: Master Builders Solutions - partner FoodPro Network





Laatste nieuws