New York Pizza mikt op expansie in België en Duitsland

LEUVEN - New York Pizza wil het aantal winkels in België en Duitsland het komende jaar verder uitbreiden. Dat heeft het Nederlandse bedrijf vandaag bekendgemaakt. Daarnaast bericht de keten dat 2020 het beste jaar ooit was voor de pizzaketen welke werd opgericht in 1993.

Op dit moment heeft New York Pizza al een vestiging in het Belgische Leuven. Deze is op 28 december geopend. Aan het einde van dit jaar wil New York Pizza 10 winkels hebben in Vlaanderen. In Duitsland heeft de pizzaketen al twee vestigingen in Keulen. 

In Nederland wil New York Pizza doorgroeien naar 300 winkels in 2023. Dat zijn er nu meer dan 220. New York Pizza is van plan om bij de uitbreiding naar Duitsland zich vooral te richten op de deelstaat Noordrijn-Westfalen, die grenst aan Limburg, Gelderland en Overijssel. De vestigingen in België en Duitsland moeten worden gerund door franchisers. 

New York Pizza, dat jaarlijks circa 11,5 miljoen pizza's bakt, zag de verkopen vorig jaar stijgen met circa 20% ten opzichte van eerdere jaren. Mede door de coronapandemie en de lockdownmaatregelen steeg zowel het aantal bestellingen als de grootte ervan. Exacte omzet- of winstcijfers geeft New York Pizza niet.





Laatste nieuws