Klant kan in 2021 een stukje Jumbo-supermarkt kopen

VEGHEL - Annexum heeft de overname van 62 winkelpanden van Jumbo afgerond. Dat bericht de aanbieder van vastgoedfondsen vandaag. De panden komen begin volgend jaar in een nieuw supermarktfonds terecht, waardoor het voor particuliere beleggers mogelijk wordt om voor een deel eigenaar te worden van een Jumbo vestiging.

Het grootste deel (55) van de panden die te koop stonden waren oude C1000-vestigingen. Deze winkels kwamen in 2012 in handen van Jumbo toen de supermarktketen C1000 overnam. De overige 7 verkochte panden zijn momenteel verhuurd aan andere winkelformules.

Het totale investeringsbedrag voor de supermarktpanden van Jumbo komt uit op 325 miljoen euro. Met dat geld moet onder meer de overname van HEMA-winkels door Jumbo gefinancierd worden, een transactie waar circa 440 miljoen euro mee gemoeid is. De overname moet in februari van komend jaar formeel zijn afgerond.

Annexum wil de komende 2 jaar aan de slag met de verduurzaming van de verschillende Jumbo vestigingen. Een groot aantal supermarktpanden zal voorzien worden van zonnepanelen.





Laatste nieuws