Nieuwe eigenaar voor Belgisch kweekvleesbedrijf Peace of Meat

ANTWERPEN - Het Belgische kweekvleesbedrijf Peace of Meat is overgenomen door het Israëlische Meat-Tech 3D. Met de overname is een bedrag van 15 miljoen euro gemoeid. Het bedrag wordt deels betaald in cash en deels via aandelen. De helft van de overnamesom wordt direct betaald, de rest pas na 2 jaar als een reeks technologische mijlpalen zijn behaald, aldus Het Nieuwsblad.

Peace of Meat werd in 2019 opgericht en geldt als een pionier op het gebied van kweekvlees. Via biologische processen kweekt Peace of Meat vet- en levercellen, meer bepaald vetten van kip en eend. Zo bijvoorbeeld wil men foie gras maken van in een labo gekweekte eendenlevercellen.

Meat-Tech verwacht met de technologie van Peace of Meat hybride voedingsproducten te kunnen ontwikkelen. Hierbij worden de vetten verrijkt met eiwitten, om zo de smaak en vleestextuur te optimaliseren. Meat-Tech verwacht dat de eerste van die producten in 2022 op de markt kan komen. Het management van Peace of Meat blijft aan het bedrijf verbonden om de ontwikkeling te leiden.





Laatste nieuws