Nuro gaat boodschappen bezorgen zonder chauffeur

MOUNTAIN VIEW - De Amerikaanse staat Californië heeft voor het eerst groen licht gegeven aan een commerciële bezorgdienst met zelfrijdende voertuigen. Start-up Nuro wil volgend jaar al beginnen met boodschappen te bezorgen zonder chauffeur.

Nuro testte zijn R2-voertuigen al in april van dit jaar in Californië. De nieuwe vergunning zorgt ervoor dat het bedrijf ook daadwerkelijk boodschappen kan gaan bezorgen, al gelden er nogal wat restricties. Zo wordt de snelheid van de voertuigen beperkt tot circa 56km/u en mogen ze enkel ingezet worden bij goede weersomstandigheden, aldus de BBC.

Nuro is opgericht door twee voormalige Google-ingenieurs en wordt gefinancierd door de Japanse Softbank. De autonome voertuigen van Nuro maken gebruik van een radar, warmtecamera's en 360-gradencamera's om te navigeren. De R2 heeft een eivormig frame dat kleiner is dan de meeste auto's in de Verenigde Staten. In het voertuig bevinden zich daarnaast ook twee temperatuurgecontroleerde compartimenten voor de leveringen. De deuren gaan open nadat de ontvanger een code heeft ingevoerd.

Onlangs kondigde Walmart aan volgend jaar te zullen starten met zelfrijdende bezorgwagens in twee Amerikaanse staten

 

Foto: Nuro





Laatste nieuws