Nieuwe techniek kan in vitro-testen van voedingsmiddelen vervangen
bron: FoodPro Network Belgium
WAGENINGEN - Op dit moment worden met name in vitro-testen (dat zijn schaaltjes met cellen in het lab) gebruikt om in een vroeg stadium nieuwe medicijnen te testen of het effect van bepaalde voedingsmiddelen. Inmiddels is het ook mogelijk om een minimodel van organen op een chip te maken. Een geavanceerde massaspectrometer kan in een uur uitsluitsel geven, waar anders 2 dagen nodig zijn, aldus Milou Santbergen die op 17 november promoveerde aan de Wageningen Universiteit.
Santbergen combineerde een minimodel van de darm op een chip met een super geavanceerde massaspectrometer. Zo kan ze online analyseren hoe bepaalde stoffen zich verplaatsen door de darmwand. "Het voordeel is dat dit volledig geautomatiseerd is. Het is veel minder arbeidsintensief en er is geen kans op menselijke fouten. Daarnaast kun je veel sneller data verzamelen. En omdat je direct meet kan je ook stofjes meten die instabiel zijn."
Lees het hele artikel op de website van de WUR.
Laatste nieuws
-
28 mrt Wouter Kolk stapt op bij Ahold Delhaize
-
28 mrt Tuinboon maakt chocola in Europa
-
28 mrt Nederland grootste bierexporteur EU, België grootste exporteur bevroren aardappelproducten
-
28 mrt Hogere prijzen stuwen verkopen maker Spa-mineraalwater
-
28 mrt Huishoudens gooien dagelijks wereldwijd miljard maaltijden weg
-
28 mrt Hoe maakt technologie een duurzaam verschil in de voedingsmiddelen- en drankensector?
-
28 mrt Plantaardig voedsel: wat wil de consument?
-
27 mrt Toelating voor Fermotein van The Protein Brewery in Singapore
-
27 mrt ICA vertrekt uit inkoopalliantie Epic
-
27 mrt Duurzame productie en distributie: Een draaiboek voor de voedingsindustrie
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan