Kweekvlees startup Meatable wil in 2023 eerste producten op de markt hebben

DELFT - Daan Luining, technisch directeur van het in Delft gevestigde bedrijf Meatable, laat weten dat het bedrijf ernaar streeft om tegen 2023 de eerste producten zoals kweekvlees op de markt te hebben. Tegen 2025 zouden de producten op grote schaal in de winkels verkrijgbaar moeten zijn.

De producent van kweekvlees is ambitieus: "Of kunstvlees, labvlees, in-vitrovlees, of welk woord je eraan wil geven: écht rundvlees, waar toch geen koe voor geslacht is. "Wij spreken meestal van gecultiveerd vlees, dat beschrijft het beste wat het daadwerkelijk is", aldus Luining in gesprek met Nu.nl.

Meatable gebruikt stamcellen, bijvoorbeeld van koeien. Deze worden in een laboratorium opgekweekt en groeien daar onder kunstmatige omstandigheden uit tot spierweefsel en vet. 'De cellen vermenigvuldigen zich tot er een product ontstaat dat eigenlijk in niets verschilt van echt vlees. Het is hetzelfde proces en het leidt tot hetzelfde product", aldus Luining.

Meatable heeft een technologie ontwikkeld om de stamcellen uit navelstrengen te halen. Voor de productie van ons vlees hoeft er dus geen enkel dier te worden geslacht", aldus Luining.





Laatste nieuws