Omzetgroei van 4 procent voor Corbion in eerste helft van 2020
bron: FoodPro Network Belgium
AMSTERDAM - Corbion boekte een omzet van € 492,2 miljoen in het eerste halfjaar van 2020, een toename van 4,3% als gevolg van autonome omzetgroei (4,0%) en positieve valuta-effecten. De autonome groei van de netto-omzet bij de kernactiviteiten was 5,3%. De aangepaste EBITDA nam autonoom toe met 16,9% tot € 83,8 miljoen dankzij verbeteringen in alle bedrijfssegmenten.
Olivier Rigaud, CEO van Corbion: “De Covid-19-pandemie had een enorme impact in het eerste halfjaar van 2020. Ik ben daarom bijzonder trots op de toewijding en uitmuntende werkuitvoering van onze teams en de dankzij hen gerealiseerde omzet- en winstgroei in het eerste halfjaar, terwijl al onze fabrieken ondanks een onzekere en uitdagende tijd in bedrijf bleven. Onze prioriteiten waren en zijn nog steeds duidelijk: bescherming van de gezondheid en veiligheid van onze mensen, het ondersteunen van de bedrijfscontinuïteit voor onze klanten en de implementatie van onze in maart geïntroduceerde strategie Advance 2025.
Bij Sustainable Food Solutions zagen we in maart dat onze klanten behalve hun voorraadniveaus verhoogden ook zoveel mogelijk de bevoorrading trachtten veilig te stellen. Aangezien de leveringsketens in de weken daarna stand hielden, gingen onze klanten in het tweede kwartaal ertoe over hun voorraden terug te brengen naar de niveaus van voor de crisis. In Lactic Acid & Specialties ondervonden we licht negatieve impact van Covid-19 in markten zoals biopolymeren. Daarnaast lieten andere markten zoals PLA en het elektronicasegment goede groei zien. De joint venture Total Corbion PLA ontwikkelt zich steeds beter en droeg in het eerste halfjaar al positief bij op basis van nettowinst”.
Bekijk alle cijfers van Corbion hier.
Bron: Corbion
Laatste nieuws
-
28 mrt Wouter Kolk stapt op bij Ahold Delhaize
-
28 mrt Tuinboon maakt chocola in Europa
-
28 mrt Nederland grootste bierexporteur EU, België grootste exporteur bevroren aardappelproducten
-
28 mrt Hogere prijzen stuwen verkopen maker Spa-mineraalwater
-
28 mrt Huishoudens gooien dagelijks wereldwijd miljard maaltijden weg
-
28 mrt Hoe maakt technologie een duurzaam verschil in de voedingsmiddelen- en drankensector?
-
28 mrt Plantaardig voedsel: wat wil de consument?
-
27 mrt Toelating voor Fermotein van The Protein Brewery in Singapore
-
27 mrt ICA vertrekt uit inkoopalliantie Epic
-
27 mrt Duurzame productie en distributie: Een draaiboek voor de voedingsindustrie
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan