Uber moet het vooral hebben van de bezorging van eten

SAN FRANCISCO - Uber Technologies, bekend geworden als taxidienst zonder eigen auto's of chauffeurs in dienst, moest het in het tweede kwartaal van dit jaar vooral hebben van de bezorging van eten. In de afgelopen jaren is Uber daarin steeds groter geworden.

Als gevolg van de coronacrisis daalden de opbrengsten bij de taxidiensten met 67%, terwijl die van de bezorgdiensten van eten met een groei van 103% meer dan verdubbelden. Dat blijkt uit de cijfers van Uber die donderdag nabeurs in de VS zijn gepubliceerd.

Maar de opbrengsten van de maaltijdbezorging konden de enorme terugval bij de taxidiensten bij lange na niet compenseren. De algehele omzet van Uber daalde met bijna een derde tot 2,2 miljard dollar (circa 1,9 miljard euro). Onder aan de streep noteerde Uber een verlies van 1,8 miljard dollar. Het verlies viel hoger uit doordat Uber ook bijna 400 miljoen dollar moest uittrekken voor een reorganisatie.

Gekeken naar het aantal boekingen was bij de taxidiensten sprake van een daling van 73% en bij de maaltijdbezorging een stijging van 113%.





Laatste nieuws