Europees project FoodSHIFT gericht op duurzaam lokaal voedselsysteem in 9 steden

OOSTENDE - Binnen het Europese project FoodSHIFT 2030 werken 31 onderzoeksinstellingen, steden en bedrijven samen om lokale voedselsystemen te verduurzamen. De transitie moet leiden tot circulaire systemen met een lage koolstofvoetafdruk, onder andere door een verschuiving naar een duurzamer dieet en een betere afstemming tussen de stad en het platteland.

In 9 Europese steden worden lokale accelerator-labs opgericht waar gewerkt wordt met lokale boeren en tuinders, koks, scholen en burgergroepen. De betrokken partijen zijn met elkaar verbonden via een open-source technologie.

Elk lokaal lab richt zich op specifieke innovaties in het voedselsysteem en zal acties ondernemen om bestaande innovaties met betrekking tot voedselsystemen te laten groeien, ze te combineren en ze verder op te schalen. 

Bekijk meer informatie op de website van het project FoodSHIFT 2030.





Laatste nieuws