Europees project FoodSHIFT gericht op duurzaam lokaal voedselsysteem in 9 steden
bron: FoodPro Network Belgium
OOSTENDE - Binnen het Europese project FoodSHIFT 2030 werken 31 onderzoeksinstellingen, steden en bedrijven samen om lokale voedselsystemen te verduurzamen. De transitie moet leiden tot circulaire systemen met een lage koolstofvoetafdruk, onder andere door een verschuiving naar een duurzamer dieet en een betere afstemming tussen de stad en het platteland.
In 9 Europese steden worden lokale accelerator-labs opgericht waar gewerkt wordt met lokale boeren en tuinders, koks, scholen en burgergroepen. De betrokken partijen zijn met elkaar verbonden via een open-source technologie.
Elk lokaal lab richt zich op specifieke innovaties in het voedselsysteem en zal acties ondernemen om bestaande innovaties met betrekking tot voedselsystemen te laten groeien, ze te combineren en ze verder op te schalen.
Bekijk meer informatie op de website van het project FoodSHIFT 2030.
Laatste nieuws
-
18 apr Greenyard neemt ijsjesfabrikant Crème de la Crème over
-
18 apr Worst uit het lab valt in de smaak bij eerste proeverij in Europa
-
18 apr Meer omzet bij Sligro
-
18 apr Kraft lanceert de Creamy Sauces-lijn
-
18 apr Waardevolle voedingsingrediënten uit koffieprut
-
18 apr Podcast Webinar | Hoe vlieg je een ERP project aan? Het geheim van een succesvolle implementatie
-
18 apr Amerikanen laten vleesvervangers liggen
-
17 apr Just Eat Takeaway kampt met teruglopende orders
-
17 apr Quiz | Hoe duurzaam is uw voedsel- en drankenbedrijf?
-
17 apr Omarm de toenemende complexiteit in productieplanning
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan