Meer voedselfraude in tijden van crisis?

WAGENINGEN - Bedrog met voedsel. Het is van alle tijden. Het is onacceptabel, maar gebeurt nog steeds vaak. De huidige corona crisis, voert de druk op mensen nog meer op dan anders. Regels met betrekking tot voedselfraude bestaan al enorm lang. Ook in de huidige Europese wetgeving zijn regels opgenomen. Het is goed om na te denken over hoe kwetsbaar we zijn voor voedselfraude als consument, bedrijf, keten en sector.

Hoe ziet iemand eruit die knollen voor citroenen verkoopt? Zijn dit reguliere bedrijven waarbij er sprake is van witte boordencriminaliteit of gaat het om georganiseerde misdaad? En hoe betrouwbaar zijn certificaten?

Voedselfraude is een belangrijk onderdeel uit de cursus voedselwetgeving, die 14 en 15 oktober a.s. zal plaatsvinden. Prof. Saskia van Ruth van Wageningen Food Safety Research zal dit thema behandelen. In dit deel zullen we de verschillende aspecten van voedselfraude toelichten en gaan we in op relevante wetgeving, het begrip voedselfraude, praktijknormen, gedragscomponenten bij voedselfraude en preventie strategieën.

Benieuwd naar de cursus? Bekijk de flyer.





Laatste nieuws