Ucrete industrievloeren van Master Builders Solutions bieden Duitse vleesverwerker een kostenefficiënte oplossing

23-05 06:03 | bron: FoodPro Network Belgium

BOGEN - Vloeren in vleesverwerkende bedrijven krijgen bijzonder veel te verduren en moeten voldoen aan strenge criteria: van een hoge chemische en mechanische weerstand tot een permanente slipweerstand, ook in vochtige omstandigheden, en een zeer eenvoudige reiniging. Ontdek hoe Ucrete met succes de uitdagingen aanging van een uniek project.

In 2015 vernietigde een grote brand de complete site van gevogelteverwerker Donautal in het Duitse Bogen. Achteraf besloot de onderneming een volledig nieuwe vestiging op te trekken op dezelfde locatie. Voor de nieuwe installatie van zo’n 32.000 vierkante meter was een uiterst duurzame vloer nodig die voldeed aan alle vereisten en een hygiënische en veilige werkomgeving garandeerde.

Waarom Ucrete?

Een combinatie van essentiële troeven maakte Ucrete perfect voor dit project: duurzaamheid dankzij de mechanische en chemische weerstand, slipweerstand en een zeer eenvoudige reiniging. Dat de vloeren heel uiteenlopende temperaturen aankunnen, was eveneens cruciaal: van extreme hitte bij reiniging met stoom tot temperaturen van -40 °C in de diepvrieszones.

Los van de prestatiegebonden factoren was de grootste uitdaging van dit project de korte doorlooptijd van de bouwfase, waarbij de vloer zeer snel moest worden geplaatst op nieuw gegoten beton. Met een dergelijke strikte timing bleek het snel uithardende en vochtbestendige Ucrete de ideale oplossing.

Donautal was niet aan zijn proefstuk toe met Ucrete en had dan ook alle vertrouwen in het eindresultaat. Als oplossing werd Ucrete DP10 geselecteerd. Het specifieke profiel van deze vloer biedt namelijk een optimaal compromis tussen slipweerstand voor veiligheid en een vlotte reinigbaarheid. Ucrete staat erom bekend net zo vlot reinigbaar te zijn als roestvrij staal. Daarnaast werd gebruikgemaakt van Ucrete MF40AS in zones met geautomatiseerde voertuigen, waar een antistatische afwerking vereist was.

Eenvoudige installatie

De keuze voor Ucrete betekende dat erkende plaatsers 28.500 vierkante meter aan productievloeren rechtstreeks konden aanbrengen op beton met een hoog vochtgehalte, zodat de uiterst strikte timing kon worden gerespecteerd.

De Ucrete DP-vloeren werden geplaatst in drie kleuren (lichtgroen, rood en grijs) en een dikte van 4, 6 en 9 mm, afhankelijk van de vereiste impact- en temperatuurbestendigheid in de verschillende zones van de vestiging.

Veilig, hygiënisch en duurzaam

Na de voltooiing van de nieuwe site in 2016 verwerkt Donautal er vandaag 220.000 kippen per dag.

Erwin Kronberger, Technisch Directeur van Donautal: “Ucrete is niet alleen bestand tegen zeer intens gebruik, maar ook tegen dagelijks schoonmaken en reinigingsproducten. Bovendien biedt de geselecteerde slipweerstand een ideaal compromis tussen werkveiligheid en reinigbaarheid.” 
Na drie jaar zonder problemen en zonder verder onderhoud blijkt Ucrete duidelijk een bijzonder kostenefficiënte vloerkeuze voor een dergelijk kritiek project.

Meer informatie over Ucrete vindt u hier. Neem contact op met Master Builders Solutions.

Bron: Master Builders Solutions - partner FoodPro Network





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
28 jun Lotus Bakeries koopt Britse snacksfabrikant
28 jun Ucrete industrievloeren: snelle vloerplaatsing zowel bij nieuwbouw als bij renovatie
28 jun Verzegel je maaltijden met een etiket! (video)
27 jun Verbeterde voedingskwaliteit dankzij optimale temperatuurbeheersing
27 jun Puratos neemt de Franse start-up Rapidle over
27 jun Printer voor vleesvervangers bijna gereed
27 jun Het nut van een duurzaam hygiënisch vloersysteem (video)
24 jun Waakhond buigt zich over overname Mestdagh door Intermarché
24 jun Plantaardig voedsel: wat wil de consument?
24 jun Verpakken onder gewijzigde atmosfeer: nieuw e-book beschikbaar
24 jun Beheersing van materiaalbehoefteplanning: 5 sleutels voor voedingsmiddelen- en drankenbedrijven
24 jun De top 5 bevindingen bij FSSC audits
24 jun Verzegel je maaltijden met een etiket! (video)
23 jun Kellogg Company wil zich opslitsen in drie onafhankelijke bedrijven
23 jun Mondelēz international neemt Clif Bar & Company over
23 jun Direct-to-Consumer modellen voor AGF-bedrijven
23 jun Utilizing NGS for Species Authentication in Insect-based Food and Feed
22 jun Hoe de houdbaarheid van voedingsmiddelen aanzienlijk verlengd kan worden
22 jun 6 miljoen kapitaal voor Spaanse start-up Novameat
22 jun Schot’s vishandel investeert in de esthetische Ucrete CS vloer van Master Builders Solutions
22 jun Whitepaper | Hoe grote foodbedrijven technologie inzetten om de winstgevendheid te verhogen
22 jun Wegen | uitprijzen | etiketteren in de AGF sector (video)
21 jun Ook Heineken verhoogt prijzen
21 jun 30 juni: Verhoog winstgevendheid en efficiëntie met een Food ERP oplossing
21 jun Van land naar klant (video)
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?