Ucrete industrievloeren van Master Builders Solutions bieden Duitse vleesverwerker een kostenefficiënte oplossing

21-09 06:03 | bron: FoodPro Network Belgium

BOGEN - Vloeren in vleesverwerkende bedrijven krijgen bijzonder veel te verduren en moeten voldoen aan strenge criteria: van een hoge chemische en mechanische weerstand tot een permanente slipweerstand, ook in vochtige omstandigheden, en een zeer eenvoudige reiniging. Ontdek hoe Ucrete met succes de uitdagingen aanging van een uniek project.

In 2015 vernietigde een grote brand de complete site van gevogelteverwerker Donautal in het Duitse Bogen. Achteraf besloot de onderneming een volledig nieuwe vestiging op te trekken op dezelfde locatie. Voor de nieuwe installatie van zo’n 32.000 vierkante meter was een uiterst duurzame vloer nodig die voldeed aan alle vereisten en een hygiënische en veilige werkomgeving garandeerde.

Waarom Ucrete?

Een combinatie van essentiële troeven maakte Ucrete perfect voor dit project: duurzaamheid dankzij de mechanische en chemische weerstand, slipweerstand en een zeer eenvoudige reiniging. Dat de vloeren heel uiteenlopende temperaturen aankunnen, was eveneens cruciaal: van extreme hitte bij reiniging met stoom tot temperaturen van -40 °C in de diepvrieszones.

Los van de prestatiegebonden factoren was de grootste uitdaging van dit project de korte doorlooptijd van de bouwfase, waarbij de vloer zeer snel moest worden geplaatst op nieuw gegoten beton. Met een dergelijke strikte timing bleek het snel uithardende en vochtbestendige Ucrete de ideale oplossing.

Donautal was niet aan zijn proefstuk toe met Ucrete en had dan ook alle vertrouwen in het eindresultaat. Als oplossing werd Ucrete DP10 geselecteerd. Het specifieke profiel van deze vloer biedt namelijk een optimaal compromis tussen slipweerstand voor veiligheid en een vlotte reinigbaarheid. Ucrete staat erom bekend net zo vlot reinigbaar te zijn als roestvrij staal. Daarnaast werd gebruikgemaakt van Ucrete MF40AS in zones met geautomatiseerde voertuigen, waar een antistatische afwerking vereist was.

Eenvoudige installatie

De keuze voor Ucrete betekende dat erkende plaatsers 28.500 vierkante meter aan productievloeren rechtstreeks konden aanbrengen op beton met een hoog vochtgehalte, zodat de uiterst strikte timing kon worden gerespecteerd.

De Ucrete DP-vloeren werden geplaatst in drie kleuren (lichtgroen, rood en grijs) en een dikte van 4, 6 en 9 mm, afhankelijk van de vereiste impact- en temperatuurbestendigheid in de verschillende zones van de vestiging.

Veilig, hygiënisch en duurzaam

Na de voltooiing van de nieuwe site in 2016 verwerkt Donautal er vandaag 220.000 kippen per dag.

Erwin Kronberger, Technisch Directeur van Donautal: “Ucrete is niet alleen bestand tegen zeer intens gebruik, maar ook tegen dagelijks schoonmaken en reinigingsproducten. Bovendien biedt de geselecteerde slipweerstand een ideaal compromis tussen werkveiligheid en reinigbaarheid.” 
Na drie jaar zonder problemen en zonder verder onderhoud blijkt Ucrete duidelijk een bijzonder kostenefficiënte vloerkeuze voor een dergelijk kritiek project.

Meer informatie over Ucrete vindt u hier. Neem contact op met Master Builders Solutions.

Bron: Master Builders Solutions - partner FoodPro Network





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
30 nov Beter houdbaarheidsbeheer in de sector van verse kant-en-klaar maaltijden
30 nov Hazeleger Kaas: “Met de LeakMatic II koop je zekerheid”
29 nov Carrefour opent nieuwe versformule Potager City
29 nov Whitepaper | Vergroot uw operationele wendbaarheid met Aptean's 3-stappenplan
29 nov Zeelandia Group investeert in kunstmatige intelligentie (video)
28 nov Edeka heeft na maanden weer Coca-Cola in het schap
28 nov Nestlé investeert de komende 10 jaar 1,86 miljard dollar in Saudi-Arabië
28 nov 5 strategieën om voedselverspilling te verminderen met een voedingmiddelen specifieke ERP-oplossing
28 nov LI-5600, een etiket boven én onderaan! (video)
25 nov Eieren op rantsoen in het Verenigd Koninkrijk
25 nov Voedselthermometers zorgen voor uniforme werkwijze bij Makro/Metro
25 nov Gratis e-book over de voordelen van MAP
24 nov Aldi gaat verder met kassaloze winkel
24 nov Unilever verwacht in 2023 eerste ijs met eiwitten uit precisiefermentatie
24 nov Enrico Food moderniseert en groeit met ERP van Aptean
24 nov Duvel: de beste vloer voor het beste bier (video)
23 nov Omzetstijging van 10 procent voor Danish Crown
23 nov Colruyt test onbemand bezorgwagentje
23 nov Eroski: "Nutri-Score leidt tot gezonder koopgedrag”
23 nov LIVE WEBINAR | Hoe kunt u DE&I doorvoeren en tastbare voordelen behalen?
22 nov HAK betreedt de markt voor verse ovengroenten
22 nov Danish Crown bouwt nieuwe vleeswarenfabriek in Engeland
22 nov Trendrapport | Mondiale Trends en Strategische Inzichten in de Food & Beverage-sector
22 nov Ucrete industrievloeren: snelle vloerplaatsing zowel bij nieuwbouw als bij renovatie
21 nov Nespresso komt met eigen biologisch afbreekbare koffiecups
Spotlight
Spotlight
Spotlight
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Advertentie
uw banner hier?