Ucrete industrievloeren van Master Builders Solutions bieden Duitse vleesverwerker een kostenefficiënte oplossing

12-10 06:01 | bron: FoodPro Network Belgium

BOGEN - Vloeren in vleesverwerkende bedrijven krijgen bijzonder veel te verduren en moeten voldoen aan strenge criteria: van een hoge chemische en mechanische weerstand tot een permanente slipweerstand, ook in vochtige omstandigheden, en een zeer eenvoudige reiniging. Ontdek hoe Ucrete met succes de uitdagingen aanging van een uniek project.

In 2015 vernietigde een grote brand de complete site van gevogelteverwerker Donautal in het Duitse Bogen. Achteraf besloot de onderneming een volledig nieuwe vestiging op te trekken op dezelfde locatie. Voor de nieuwe installatie van zo’n 32.000 vierkante meter was een uiterst duurzame vloer nodig die voldeed aan alle vereisten en een hygiënische en veilige werkomgeving garandeerde.

Waarom Ucrete?

Een combinatie van essentiële troeven maakte Ucrete perfect voor dit project: duurzaamheid dankzij de mechanische en chemische weerstand, slipweerstand en een zeer eenvoudige reiniging. Dat de vloeren heel uiteenlopende temperaturen aankunnen, was eveneens cruciaal: van extreme hitte bij reiniging met stoom tot temperaturen van -40 °C in de diepvrieszones.

Los van de prestatiegebonden factoren was de grootste uitdaging van dit project de korte doorlooptijd van de bouwfase, waarbij de vloer zeer snel moest worden geplaatst op nieuw gegoten beton. Met een dergelijke strikte timing bleek het snel uithardende en vochtbestendige Ucrete de ideale oplossing.

Donautal was niet aan zijn proefstuk toe met Ucrete en had dan ook alle vertrouwen in het eindresultaat. Als oplossing werd Ucrete DP10 geselecteerd. Het specifieke profiel van deze vloer biedt namelijk een optimaal compromis tussen slipweerstand voor veiligheid en een vlotte reinigbaarheid. Ucrete staat erom bekend net zo vlot reinigbaar te zijn als roestvrij staal. Daarnaast werd gebruikgemaakt van Ucrete MF40AS in zones met geautomatiseerde voertuigen, waar een antistatische afwerking vereist was.

Eenvoudige installatie

De keuze voor Ucrete betekende dat erkende plaatsers 28.500 vierkante meter aan productievloeren rechtstreeks konden aanbrengen op beton met een hoog vochtgehalte, zodat de uiterst strikte timing kon worden gerespecteerd.

De Ucrete DP-vloeren werden geplaatst in drie kleuren (lichtgroen, rood en grijs) en een dikte van 4, 6 en 9 mm, afhankelijk van de vereiste impact- en temperatuurbestendigheid in de verschillende zones van de vestiging.

Veilig, hygiënisch en duurzaam

Na de voltooiing van de nieuwe site in 2016 verwerkt Donautal er vandaag 220.000 kippen per dag.

Erwin Kronberger, Technisch Directeur van Donautal: “Ucrete is niet alleen bestand tegen zeer intens gebruik, maar ook tegen dagelijks schoonmaken en reinigingsproducten. Bovendien biedt de geselecteerde slipweerstand een ideaal compromis tussen werkveiligheid en reinigbaarheid.” 
Na drie jaar zonder problemen en zonder verder onderhoud blijkt Ucrete duidelijk een bijzonder kostenefficiënte vloerkeuze voor een dergelijk kritiek project.

 

Bron: Master Builders Solutions - partner FoodPro Network




Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
22 okt ING voorziet forse groei Europese markt voor vlees- en zuivelvervangers
22 okt Hogere verkoopcijfers maar lagere omzet voor Unilever
22 okt Horecasluiting en thuiswerken drukken resultaat Sligro
22 okt Op zoek naar een sterke industriële vloer? (video)
22 okt Voedselveiligheid houdt levensmiddelenfabrikanten alert op de kwaliteit van hun perslucht
21 okt HEMA komt in handen van investeringsfonds en Jumbo familie van Eerd
21 okt Nestlé ziet omzet aantal producten met dubbele cijfers groeien
21 okt 12 Tips tegen voedselfraude (deel 2)
21 okt Beroemde speeches uit de voedingsindustrie | TedX | The true cost of food | Volkert Engelsman
21 okt De juiste vloer: doorslaggevend voor de voedselveiligheid
20 okt Wetenschappers: pas richtlijnen rond mogelijk ongezonde babyflesjes aan
20 okt Carrefour lanceert gepersonaliseerde voedselscore
20 okt Mondelēz opent onderzoekscentrum voor cacao
20 okt Nestlé gaat samenwerken met Canadese bedrijven voor toelevering van plantaardige ingrediënten
20 okt Wat is een remote audit? En hoe werkt dit?
20 okt Borgesius Bakkersland: vloerrenovatie met Ucrete levert tijd- en geldbesparing op (video)
19 okt Danone gaat herstructureren en enkele activiteiten afstoten
19 okt Auchan verkoopt Chinese tak aan Alibaba
19 okt Steunmaatregelen horeca: Fevia vraagt globaal steunpakket, ook voor toeleveranciers
19 okt ’30-40 procent supermarkten gaat verdwijnen’
19 okt Dé oplossing voor bulk in de supermarkt (video)
16 okt Bonduelle doet op World Food Day zeven beloftes voor een duurzame toekomst
16 okt Waar liggen de risico's binnen voedselveiligheidssystemen?
16 okt Delino een mosterdgele vloer op maat van elke saus (video)
16 okt Voedselveiligheid is bij Ter Beke van cruciaal belang
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?