Insectenvet kan aanzienlijk deel van boter in gebak vervangen
bron: FoodPro Network Belgium
GENT - Vet op basis van insecten is een duurzaam en gezond alternatief voor boter. Als er in gebak minder dan de helft van de boter vervangen wordt door insectenvet, is het verschil nauwelijks te proeven. Deze conclusie trekken onderzoekers van de Universiteit Gent na een onderzoek waarbij een smaakpanel verschillende producten met en zonder insectenvet kregen voorgeschoteld.
De onderzoekers gebruikten vet van larven van de zwarte soldatenvlieg in koekjes, wafels en cake. De onderzoekers bakten van elke soort 3 versies: een gewone versie met alleen boter, een versie waarin 25% van de boter vervangen werd door insectenvet en een versie waarin 50% van de boter was vervangen door insectenvet.
Een smaakpanel werd vervolgens gevraagd of ze het verschil in samenstelling proefden. Bij het gebak met 25% aan insectenvet konden de leden van het smaakpanel niet proeven dat er insectenvet in gebruikt was. Bij wafels merkten ze het insectenvet ook niet op wanneer 50% van de boter vervangen was. Ook de textuur en de kleur weken nauwelijks af van het origineel.
Bron: Universiteit Gent
Laatste nieuws
-
19 apr Hogere prijzen en volumes bij Danone
-
19 apr Cacaoprijzen breken records
-
19 apr Unilever zwakt duurzaamheidsdoel voor plastic af
-
19 apr Activistische aandeelhouders eisen gezonde voeding van Nestlé
-
19 apr Cacaoboeren gaan in Brussel protesteren tegen lage prijzen
-
19 apr Colruyt krijgt goedkeuring voor overname 54 Match- en Smatch-winkels
-
19 apr Hoe planningssoftware voor voedselproductie zorgt voor consistent succes op 3 fronten
-
18 apr Greenyard neemt ijsjesfabrikant Crème de la Crème over
-
18 apr Worst uit het lab valt in de smaak bij eerste proeverij in Europa
-
18 apr Meer omzet bij Sligro
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan