Nestlé gaat samenwerken met Canadese bedrijven voor toelevering van plantaardige ingrediënten
20 jan 2021 06:03
bron: FoodPro Network Belgium
bron: FoodPro Network Belgium
VEVEY - Nestlé heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Canadese bedrijven Merit Functional Foods en Burcon Nutrascience, twee bedrijven die actief zijn in de ontwikkeling en productie van plantaardige eiwitten.
Door de samenwerking verwacht Nestlé sneller nieuwe producten te kunnen ontwikkelen die een plantaardig alternatief vormen voor vlees en zuivel.
Burcon Nutrascience heeft een gepatenteerde techniek ontwikkeld om eiwitten uit plantaardige grondstoffen zoals onder andere erwten, soja en zonnebloemen te extraheren en te zuiveren.
Nestlé heeft op zijn beurt de expertise om deze eiwitten in nieuwe voedingsproducten te verwerken en deze wereldwijd in de markt te zetten.
Laatste nieuws
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
-
25 apr Unilever verkoopt meer producten
-
25 apr HelloFresh groeit met bezorging kant- en klaarmaaltijden
-
25 apr A-merken Nestlé blijven last houden van zuinige consument
-
25 apr EU verbiedt ongezonde aroma's voor rookworst en barbecuesaus
-
25 apr Aviko werkt aan frietketen zonder CO2-uitstoot in 2030
-
25 apr Legionella-onderzoek: het belang van risicoanalyse en watermonsters
-
25 apr Energiebesparing bij verdampen CO2 in de voedingsindustrie?
-
24 apr PepsiCo verlaagt zoutgehalte in chips van het merk Lay's
-
24 apr Heineken zag bierverkoop eerste kwartaal aantrekken
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan