Suikergehalte in Britse frisdranken nam in 4 jaar tijd met 29% af
bron: FoodPro Network Belgium
OXFORD - In het Verenigd Koninkrijk is de hoeveelheid suiker in frisdrank tussen 2015 en 2018 met 29% gedaald. De verkoop van frisdranken met meer dan 5% suiker nam met 50% af, aldus onderzoek van de Oxford University.
Accijnswetgeving op suiker in frisdranken
De aanzienlijke daling is volgens de onderzoekers van Oxford deels te wijten aan de Britse accijnswetgeving op suiker in frisdranken. Vanaf 2018 betalen Britten 0,21 euro per liter extra voor frisdrank met meer dan 5 gram suiker per 100 milliliter en ruim 0,28 euro voor dranken met meer dan 8 gram per 100 milliliter.
Tussen 2015 en 2018 is het gemiddelde suikergehalte in frisdranken in het Verenigd Koninkrijk afgenomen van 4,4 gram per 100 milliliterl tot 2,9 gram per 100 milliliter.
Bron: Oxford University
Laatste nieuws
-
24 apr PepsiCo verlaagt zoutgehalte in chips van het merk Lay's
-
24 apr Heineken zag bierverkoop eerste kwartaal aantrekken
-
24 apr E.Leclerc marktleider en prijsleider in Frankrijk
-
24 apr Het belang van weegartikelen voor bedrijven in de vissector
-
23 apr PepsiCo verkoopt weer meer frisdrank en chips
-
23 apr Reorganisatie bij Milcobel: 130 banen op de tocht
-
23 apr Producten van Danone, Dr. Oetker, Jacobs Douwe Egberts en Mondelez weer verkrijgbaar bij Jumbo
-
23 apr PFAS en voeding: een informatief webinar
-
23 apr Cadbury is grootste voedingsmerk in Verenigd Koninkrijk
-
22 apr Omzet en winst van Lactalis namen toe in 2023
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan