Suikergehalte in Britse frisdranken nam in 4 jaar tijd met 29% af

OXFORD - In het Verenigd Koninkrijk is de hoeveelheid suiker in frisdrank tussen 2015 en 2018 met 29% gedaald. De verkoop van frisdranken met meer dan 5% suiker nam met 50% af, aldus onderzoek van de Oxford University.

Accijnswetgeving op suiker in frisdranken

De aanzienlijke daling is volgens de onderzoekers van Oxford deels te wijten aan de Britse accijnswetgeving op suiker in frisdranken. Vanaf 2018 betalen Britten 0,21 euro per liter extra voor frisdrank met meer dan 5 gram suiker per 100 milliliter en ruim 0,28 euro voor dranken met meer dan 8 gram per 100 milliliter. 

Tussen 2015 en 2018 is het gemiddelde suikergehalte in frisdranken in het Verenigd Koninkrijk afgenomen van 4,4 gram per 100 milliliterl tot 2,9 gram per 100 milliliter. 

 

Bron: Oxford University





Laatste nieuws