Hoe maken we duurzame én voedzame voedingsmiddelen?

WAGENINGEN - Levensmiddelenbedrijven gaan grote uitdagingen tegemoet. Consumenten hebben hoge verwachtingen als het gaat om smaak en prijs, maar steeds meer moeten producten ook duurzaam én gezond zijn. Duurzame producten zonder voedingswaarde zijn eigenlijk niet in alle opzichten duurzaam te noemen en consumenten willen niet kiezen tussen duurzaam of gezond. Daarnaast moet het product in alle opzichten aantrekkelijk zijn, niet in de laatste plaats speelt gemak ook een grote rol.

Geen gemakkelijke tijden dus voor quality managers, duurzaamheidsmanager, productontwikkelaars of business developers, maar bij het bieden van zowel duurzame én gezonde producten is er duidelijk sprake van meerwaarde voor de consument. Maar hoe reken je een goede balans uit tussen deze aspecten?

In het programma “kwalitatieve en kwantitatieve aspecten van duurzaamheid in voedsel” wordt uitgelegd hoe er gecalculeerd kan worden aan productduurzaamheid met inbegrip van het meewegen van voedingswaarde. Actuele ontwikkelingen als Nutriscore worden daarbij meegenomen. Na deze cursus zijn food professionals beter in staat om afgewogen beslissingen te nemen over huidige en toekomstige product portfolio’s en is het gemakkelijker om klanten uit te leggen hoe deze portfolio’s tot stand komen.

Meer informatie via de website van Wageningen Academy

 

Bron: Wageningen Academy, WUR





Laatste nieuws