Universiteit Antwerpen onderzoekt waarde van microalgen in voeding

24-03 06:05 | bron: FoodPro Network Belgium

ANTWERPEN - Wetenschappers van de Universiteit Antwerpen onderzoeken onder leiding van professor Siegfried Vlaeminck of microalgen ingezet kunnen worden als een duurzaam alternatief voor conventionele eiwitten. Algen hebben een hoge productiviteit en een hoogwaardige nutritionele samenstelling. Daarnaast kunnen ze gekweekt worden op onvruchtbare grond of in zout water en dat biedt veel perspectief.

Er worden al meer dan 145 soorten macroalgen in voeding verwerkt, maar het aandeel microalgen is veel kleiner, aldus Vlaeminck. De strenge Europese wetgeving rond zogenaamde ‘novel foods’ is hiervan de belangrijkste reden.

Momenteel zijn Chlorella en Spirulina de meest verwerkte soorten. Maar deze zijn duur en worden eerder gezien als voedingssupplement en niet als volwaardige bron van eiwit.

Dat is niet terecht, aldus de onderzoekers. Microalgen zijn heel eiwitrijk en hebben een hoge aminozuursamenstelling.

 

Bron: VILT




Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
29 mei Beyond Meat sluit partnership met erwteneiwit producent
29 mei Kaasboerderij Kaamps: Zekerheid over temperatuur stelt productieproces veilig
29 mei De juiste vloer: doorslaggevend voor de voedselveiligheid
28 mei Moederbedrijf Douwe Egberts deze week al naar beurs
28 mei Delino een mosterdgele vloer op maat van elke saus (video)
28 mei Wereldwijde spelers in voedselveiligheid zien certificatie als ‘paspoort voor handel’
28 mei Leergang FSSC 22000 Implementatie Training
27 mei Carrefour verlaagt prijzen van nog eens 1.000 producten
27 mei Ahold Delhaize stelt nieuwe duurzaamheidsdoelen
27 mei Verbeterde voedingskwaliteit dankzij optimale temperatuurbeheersing
27 mei Correcte gewichtsbepaling dankzij scheefstandcorrectie | Easy Level kantelcompenstie: altijd het juiste gewicht
26 mei 'Jumbo schrapt honderden banen op het hoofdkantoor ondanks coronasucces'
26 mei Asda test virtuele rij
26 mei Samenwerking met Starbucks levert Nestlé kwart miljard op
26 mei SGS verifieert wereldwijd landbouwbedrijven in opdracht van Nestlé
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?