Universiteit Antwerpen onderzoekt waarde van microalgen in voeding
bron: FoodPro Network Belgium
ANTWERPEN - Wetenschappers van de Universiteit Antwerpen onderzoeken onder leiding van professor Siegfried Vlaeminck of microalgen ingezet kunnen worden als een duurzaam alternatief voor conventionele eiwitten. Algen hebben een hoge productiviteit en een hoogwaardige nutritionele samenstelling. Daarnaast kunnen ze gekweekt worden op onvruchtbare grond of in zout water en dat biedt veel perspectief.
Er worden al meer dan 145 soorten macroalgen in voeding verwerkt, maar het aandeel microalgen is veel kleiner, aldus Vlaeminck. De strenge Europese wetgeving rond zogenaamde ‘novel foods’ is hiervan de belangrijkste reden.
Momenteel zijn Chlorella en Spirulina de meest verwerkte soorten. Maar deze zijn duur en worden eerder gezien als voedingssupplement en niet als volwaardige bron van eiwit.
Dat is niet terecht, aldus de onderzoekers. Microalgen zijn heel eiwitrijk en hebben een hoge aminozuursamenstelling.
Bron: VILT
Laatste nieuws
-
25 apr Unilever verkoopt meer producten
-
25 apr HelloFresh groeit met bezorging kant- en klaarmaaltijden
-
25 apr A-merken Nestlé blijven last houden van zuinige consument
-
25 apr EU verbiedt ongezonde aroma's voor rookworst en barbecuesaus
-
25 apr Aviko werkt aan frietketen zonder CO2-uitstoot in 2030
-
25 apr Legionella-onderzoek: het belang van risicoanalyse en watermonsters
-
25 apr Energiebesparing bij verdampen CO2 in de voedingsindustrie?
-
24 apr PepsiCo verlaagt zoutgehalte in chips van het merk Lay's
-
24 apr Heineken zag bierverkoop eerste kwartaal aantrekken
-
24 apr E.Leclerc marktleider en prijsleider in Frankrijk
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan