'Populariteit van vleesvervangers leidt tot tekort aan grondstoffen'
bron: FoodPro Network Belgium
AMSTERDAM - De populariteit van vleesvervangers zorgt ervoor dat er een tekort is ontstaan op plantaardige grondstoffen die voor de productie worden gebruikt. Door de grote vraag naar vleesvervangers verwachten de producenten dat de prijzen van de gebruikte plantaardige grondstoffen zullen stijgen, aldus diverse experts tegen het Nederlandse FD.
De Britse bank Barclays voorspelde vorig jaar dat de wereldwijde omzet in tien jaar tijd zou vertienvoudigen naar circa 125 miljard euro in 2029.
Door de populariteit van vleesvervangers zijn ook meer plantaardige eiwitten nodig, die voortkomen uit producten als soja, granen of erwten. Maar omdat er slechts een beperkt aantal producenten zijn die deze eiwitten uit de grondstoffen kunnen halen, zit de groei hiervan momenteel aan zijn limiet, aldus hoogleraar Eiwitstructurering en Duurzaamheid Atze Jan van der Goot van Wageningen University tegen het FD.
Bron: FD
Foto: FoodPro Network
Laatste nieuws
-
19 apr Unilever zwakt duurzaamheidsdoel voor plastic af
-
19 apr Activistische aandeelhouders eisen gezonde voeding van Nestlé
-
19 apr Cacaoboeren gaan in Brussel protesteren tegen lage prijzen
-
19 apr Colruyt krijgt goedkeuring voor overname 54 Match- en Smatch-winkels
-
19 apr Hoe planningssoftware voor voedselproductie zorgt voor consistent succes op 3 fronten
-
18 apr Greenyard neemt ijsjesfabrikant Crème de la Crème over
-
18 apr Worst uit het lab valt in de smaak bij eerste proeverij in Europa
-
18 apr Meer omzet bij Sligro
-
18 apr Kraft lanceert de Creamy Sauces-lijn
-
18 apr Waardevolle voedingsingrediënten uit koffieprut
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan