Van Eerd: ‘Jumbo gaat niet fuseren met Colruyt’

VEGHEL - Jumbo topman Frits van Eerd zegt niet te gaan fuseren met Colruyt. Deze uitspraak deed Van Eerd eerder in een interview met het Belgische weekblad Trends. 

Verhalen over een mogelijke fusie met Colruyt wuift topman Frits van Eerd (52) weg: “Niet in mijn leven.” Dat er toch gespeculeerd wordt over een overname zegt van Eerd niet vreemd te vinden, zeker nu Ahold en Delhaize zijn gefuseerd.

Toch is hij tegen een fusie: “Ik kan me niet voorstellen dat dat ooit in mijn leven zal gebeuren. Ik ben meer een ondernemer dan een bestuurder. Colruyt staat deels op de beurs en ik zie het daar niet direct vertrekken. Een beursgenoteerd bedrijf moet altijd een maximaal rendement voor zijn aandeelhouders in het achterhoofd houden. Wij blijven een familiebedrijf zolang ik er ben.”

Franchising in België 

In het interview met Trends toont CEO Frits van Eerd zich verbaasd over de warme ontvangst die Jumbo krijg in België: “We hebben al vijftig contracten getekend, verspreid over heel Vlaanderen. We willen in 2020 twaalf tot vijftien winkels openen,". “Natuurlijk is België een overbewinkeld land, net als Nederland. Maar dat hoeft geen probleem te zijn, zelfs al liggen honderd andere winkels naast de jouwe. Je krijgt het vanzelf druk als je de beste winkel hebt.”

 

Bron: Trends

Foto: Jumbo, Frits van Eerd





Laatste nieuws