De Braacken Groente & Fruit: De noodzaak voor kwalificatie 'Groenteman met ster'

25-05 06:03 | bron: FoodPro Network Belgium

GOIRLE - Fruitkwekerij De Braacken ligt in het buitengebied van Goirle. Midden in de boomgaard staat Groente- en Fruitwinkel De Braacken. De speciaalzaak wil zich graag kwalificeren als Groenteman met ster. Die titel wordt uitgereikt aan ambachtelijke groente- en fruitspeciaalzaken die zich onderscheiden door uitstekende prestaties op het gebied van kwaliteit, service, organisatie en klantgerichtheid.

Probleemstelling

Om zich te kwalificeren voor een ster moest De Braacken een verbeterslag maken in de temperatuurregistratie. Ze controleerden wel, maar registreerden onvoldoende. De handmatige temperatuurcontrole gaf bovendien geen absolute zekerheid. Ook ’s nachts en op zondagen was er geen zicht op het temperatuurgedrag.

Oplossing met temperatuurregistratiesysteem TempCube

De Braacken koos in overleg met Gullimex voor temperatuurregistratiesysteem TempCube. De automatische registratie betekent gemak en geeft de speciaalzaak 24/7 zekerheid over de temperatuur van haar groente en fruit. Mocht een koelcel mankementen vertonen, dan volgt automatisch een alarmsignaal vóórdat de temperatuur het maximum overschrijdt. Zo kan er tijdig worden ingegrepen. TempCube is bovendien eenvoudig te installeren, flexibel toe te passen en makkelijk uit te breiden. Veel instellingen kunnen zelf beheerd en benoemd worden.

Toepassing van de meetinstrumenten

De Braacken plaatste 14 TempCubes in wandkoelmeubels, koeleilanden, rauwkostmeubels, vrieskasten, koelcellen en koelkasten. Met TempCube heeft De Braacken temperatuur, luchtvochtigheid en beweging draadloos onder controle. De compacte logger heeft een geheugen van meer dan 15.000 metingen en stuurt zijn data via een zogenaamd ‘Access Point’ direct naar een beveiligde internetomgeving. Via iedere PC, tablet of smartphone direct kunnen alle meetprocessen worden ingezien. Tevens beschikt het systeem over een alarmeringsfunctie per email en/of sms. Deze kleine krachtpatser is voor oneindig veel toepassingen inzetbaar. TempCube geeft ook inzicht in het volledige distributieketen. Zo is exact inzichtelijk hoeveel goederen er wanneer op welke plek zijn.

Referentie

“Ik heb het idee dat ik dankzij TempCube de koutechniek echt goed op orde heb. Het stoort niet, het hapert niet. Het werkt. Ik ben hartstikke tevreden. Ook over de dienstverlening. De accountmanager van Gullimex wees me op kansen en risico’s en was erg duidelijk en correct in zijn communicatie. Ook de aftersales was opmerkelijk goed. Ik ben een kritisch iemand. Dus dan ben ik erg verheugd als er een keer geen ‘maar’ aan zit,” aldus Gerrit Krebaum, eigenaar De Braacken.

Casestudy De Braacken

 

Meer informatie? Kom in contact met Gullimex


Bron: Gullimex - partner FoodPro Network





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
29 jun Nog eens voor 15 miljoen dollar kapitaal voor Imagindairy
29 jun Danone wil zuivelfabriek in het noorden van Spanje sluiten
29 jun Orde in de chaos van certificaten in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie
29 jun De juiste vloer: doorslaggevend voor de voedselveiligheid
28 jun Lotus Bakeries koopt Britse snacksfabrikant
28 jun Ucrete industrievloeren: snelle vloerplaatsing zowel bij nieuwbouw als bij renovatie
28 jun Verzegel je maaltijden met een etiket! (video)
27 jun Verbeterde voedingskwaliteit dankzij optimale temperatuurbeheersing
27 jun Puratos neemt de Franse start-up Rapidle over
27 jun Printer voor vleesvervangers bijna gereed
27 jun Het nut van een duurzaam hygiënisch vloersysteem (video)
24 jun Waakhond buigt zich over overname Mestdagh door Intermarché
24 jun Plantaardig voedsel: wat wil de consument?
24 jun Verpakken onder gewijzigde atmosfeer: nieuw e-book beschikbaar
24 jun Beheersing van materiaalbehoefteplanning: 5 sleutels voor voedingsmiddelen- en drankenbedrijven
24 jun De top 5 bevindingen bij FSSC audits
24 jun Verzegel je maaltijden met een etiket! (video)
23 jun Kellogg Company wil zich opslitsen in drie onafhankelijke bedrijven
23 jun Mondelēz international neemt Clif Bar & Company over
23 jun Direct-to-Consumer modellen voor AGF-bedrijven
23 jun Utilizing NGS for Species Authentication in Insect-based Food and Feed
22 jun Hoe de houdbaarheid van voedingsmiddelen aanzienlijk verlengd kan worden
22 jun 6 miljoen kapitaal voor Spaanse start-up Novameat
22 jun Schot’s vishandel investeert in de esthetische Ucrete CS vloer van Master Builders Solutions
22 jun Whitepaper | Hoe grote foodbedrijven technologie inzetten om de winstgevendheid te verhogen
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?