Jumbo opent eerste winkel in België

PELT - Supermarktketen Jumbo heeft zijn eerste winkel in België geopend. De eerste van drie vestigingen die Jumbo dit jaar wil openen staat in Pelt, vlak over de grens met Valkenswaard. De komende maanden staan er nog twee nieuwe Belgische vestigingen op de planning, in Rijkevorsel en Lanaken. In 2020 wil Jumbo daar nog twaalf tot vijftien vestigingen aan toevoegen. Op termijn wil Jumbo naar 100 vestigingen in België.

Een klein uur voor de opening stonden al tientallen bezoekers klaar, die dachten dat de supermarkt eerder open zou gaan. Veel Vlaamse consumenten kennen de keten van vakantie of ze doen hun boodschappen al bij de Jumbo net over de grens in Nederland. Ook de hele familie Van Eerd, die achter het familiebedrijf zit, was aanwezig bij de opening. Voor de eerste klanten waren er bloemen en taart.

Nederlandse supermarkten qua kostprijs 8 tot 10 procent goedkoper

Albert Heijn opende in 2011 al zijn eerste supermarkt in België, in Brasschaat, en heeft inmiddels 46 winkels in Vlaanderen. "Nederlandse supermarkten zijn heel efficiënt georganiseerd, qua kostprijs zijn ze in vergelijking met België wel 8 tot 10 procent goedkoper", aldus Laurens Sloot, supermarktdeskundige van de Rijksuniversiteit Groningen tegen de NOS. "Dus als je in België Nederlandse prijzen hanteert of ietsjes meer, lig je ver voor op Belgische winkels." Albert Heijn staat in België bekend als een goedkope supermarkt, zegt Sloot. "Dat zegt toch genoeg."

 

Zie ook: Jumbo: Lanaken, Pelt en Rijkevorsel openen in 2019

Zie ook: Jumbo wil meer dan 100 winkels in België

 

Foto: archief foto, eerdere opening van het Jumbo hoofdkantoor in België





Laatste nieuws