Rijker aanbod doet bezoeker van kantine vaker voor vegetarisch kiezen
05 dec 2019 06:05
bron: FoodPro Network Belgium
bron: FoodPro Network Belgium
CAMBRIDGE - Alleen door het aanbod in universiteitskantines aan te passen en het vegetarische aanbod te verdubbelen van 25% naar 50% kan het gebruik van vegetarische producten enorm worden bevorderd, aldus onderzoek van de universiteit van Cambridge.
Het aantal bestellingen van vegetarische producten kan daarbij tot 80% toenemen, aldus de onderzoekers. De onderzoekers baseren de uitkomsten op een analyse van 94.000 maaltijdkeuzes in drie verschillende universitaire kantines. "Het aanpassen van het aantal beschikbare opties is een krachtige manier om de keuze voor gezond en duurzaam geproduceerde voeding te beïnvloeden", aldus de onderzoekers.
Bron: University of Cambridge
Laatste nieuws
-
19 apr Hogere prijzen en volumes bij Danone
-
19 apr Cacaoprijzen breken records
-
19 apr Unilever zwakt duurzaamheidsdoel voor plastic af
-
19 apr Activistische aandeelhouders eisen gezonde voeding van Nestlé
-
19 apr Cacaoboeren gaan in Brussel protesteren tegen lage prijzen
-
19 apr Colruyt krijgt goedkeuring voor overname 54 Match- en Smatch-winkels
-
19 apr Hoe planningssoftware voor voedselproductie zorgt voor consistent succes op 3 fronten
-
18 apr Greenyard neemt ijsjesfabrikant Crème de la Crème over
-
18 apr Worst uit het lab valt in de smaak bij eerste proeverij in Europa
-
18 apr Meer omzet bij Sligro
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan