Ahold Delhaize zet in op halvering van de voedselverspilling in 2030

14-02 06:05 | bron: FoodPro Network Belgium

ZAANDAM - Ahold Delhaize wil de verspilling van voedsel verder terugdringen. Het supermarktconcern zet in op een reductie van de voedselverspilling met 50% in 2030. Tot op heden lag de doelstelling op een verlaging van de voedselverspilling met 20% in 2020.

De afgelopen jaren heeft Ahold Delhaize met name ingezet op technologische verbeteringen die de verspilling van levensmiddelen beperken en werd onverkocht voedsel aan diverse initiatieven gedoneerd.

Nu wil Ahold Delhaize ook kijken naar de verpakking, afprijzing en slimmere logistiek om voedselverspilling tegen te gaan.

 

Bron: Ahold Delhaize




Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
21 feb DSM koopt Glycom voor 765 miljoen euro
21 feb Familie Van Eerd verdeelt 52,5 miljoen euro dividend
21 feb Als food merk overleven in Mexico
21 feb Samenwerking met Starbucks levert Nestlé kwart miljard op
21 feb Energiebesparing bij verdampen CO2 in de voedingsindustrie?
20 feb PepsiCo komt met 'verrassingsdoos' om voedselverspilling tegen te gaan
20 feb HelloFresh werkt aan verlaging van CO2-emissie bij bezorging
20 feb Voedingsmiddelen leveren aan Tesco? (whitepaper)
20 feb Aviko investeert in nieuwe fabriek in Poperinge
20 feb Tekort aan gele spliterwt door populariteit vegaburgers
19 feb Twee Vlaamse voedingsbedrijven bekroond als fabrieken van de toekomst
19 feb Britse vleesindustrie vreest exportstrop na einde overgangsfase Brexit
19 feb Circa 60% van de wereldwijde vleesproducten in 2040 zal plantaardig of gekweekt zijn
19 feb Trends in de Zuid-Koreaanse food retail
19 feb Reduceren van give-away: “Mag het ietsje meer zijn?”
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?