Britten hamsteren champagne en bier uit angst om droog te staan tijdens feestdagen
bron: FoodPro Network Belgium
LONDEN - Britse bedrijven zijn begonnen met het hamsteren van bier, champagne, wijn en allerlei andere soorten alcoholische dranken om te voorkomen dat ze tijdens de feestdagen droog komen te staan, aldus The Guardian.
Meer dan een vijfde van de bedrijven is eerder begonnen met het inslaan van alcoholische dranken om te voorkomen dat de aanvoer vertraging oploopt in het geval van een 'no-deal-Brexit'. Aldus cijfers van de Britse logistiekvereniging Cips.
John Glen, econoom bij Cips, zegt dat drankimporteurs weken eerder zijn begonnen met het inslaan van drank. Normaal gesproken doen ze dit pas in november. "Bedrijven hebben ver voor Kerst ingekocht, vanwege potentiële verstoringen bij de havens en mogelijke verzwakking van het pond tegenover de euro", aldus Glen tegen de Britse krant.
Het Verenigd Koninkrijk is de grootste importeur van champagne wereldwijd. De Britten slaan jaarlijks meer dan 26 miljoen flessen in.
Laatste nieuws
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
-
25 apr Unilever verkoopt meer producten
-
25 apr HelloFresh groeit met bezorging kant- en klaarmaaltijden
-
25 apr A-merken Nestlé blijven last houden van zuinige consument
-
25 apr EU verbiedt ongezonde aroma's voor rookworst en barbecuesaus
-
25 apr Aviko werkt aan frietketen zonder CO2-uitstoot in 2030
-
25 apr Legionella-onderzoek: het belang van risicoanalyse en watermonsters
-
25 apr Energiebesparing bij verdampen CO2 in de voedingsindustrie?
-
24 apr PepsiCo verlaagt zoutgehalte in chips van het merk Lay's
-
24 apr Heineken zag bierverkoop eerste kwartaal aantrekken
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan