Meatless ziet perspectief in verwerking van lokaal geteelde veldbonen

22-02 06:05 | bron: FoodPro Network Belgium

GOES - Het bedrijf Meatless uit het Nederlandse Goes produceert jaarlijks 3.000 ton aan vegetarische en hybride producten en investeert dit jaar 1,7 miljoen euro in verdubbeling van de productiecapaciteit. Het bedrijf ziet perspectief in de verwerking van lokaal geteelde veldbonen. "We zijn nu 2,5 jaar bezig met de verwerking van veldbonenmeel in onze producten", aldus Jos Hugense, directeur van Meatless, tegen Boerderij. "Veldbonenmeel bevat 35% eiwit en de teelt past goed in Nederland."

In Nederland geteelde veldbonen

Meatless start met een project samen met provincie Zeeland, CZAV en Limagrain. “We zetten een regionaal project op met in Nederland geteelde veldbonen. In Duitsland leveren boeren veldbonen voor een prijs waar Nederlandse akkerbouwers niet mee kunnen concurreren”, aldus Hugense. “Daarom moeten we in Nederland een meerwaarde in de markt creëren om het rendabel te maken. De meerwaarde kan komen uit milieuvriendelijke concepten met traceerbare herkomst van de verwerkte veldbonen."
 
Hugense stelt dat het isoleren van eiwit uit meel een belangrijke voorwaarde is voor een echte opmars van het telen van eiwitrijke gewassen, zoals veldbonen. Hugense noemt daarbij de Franse erwtenverwerker Roquette als voorbeeld. “Toen deze coöperatie in staat bleek om eiwit uit erwten te isoleren, is de erwtenteelt in Frankrijk fors toegenomen".
 
Hugense verwacht dat het nog 3 tot 5 jaar duurt voordat dit ook met veldbonen mogelijk is.
 
 
Bron: Boerderij
 
Foto: Meatless




Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
14 apr Amazon lanceert nieuw food-huismerk
14 apr Nieuwe techniek kan in vitro-testen van voedingsmiddelen vervangen
14 apr Product Tour | Optimale tracering en kwaliteitscontroles voor de bakkerijsector
14 apr Webinar 22 april: Het belang van een vloer en afwatering in de voedingsindustrie
13 apr Europees informatiesysteem voor labelen van voedingsmiddelen
13 apr Jumbo schrapt functies in winkels
13 apr Voorkom productiestops dankzij Ucrete industrievloeren (video)
13 apr De snackindustrie: Nieuwste trends & ontwikkelingen
12 apr Vrees voor bananentekort door Aziatische schimmel
12 apr Hygi├źnisch en sterk: Ucrete van Master Builders Solutions een vloersysteem voor de voedingsindustrie
12 apr Waar liggen de risico's binnen voedselveiligheidssystemen?
09 apr 'Impossible Foods bereidt beursgang voor'
09 apr Nestl├ę ziet waarde in gebruik van voedingssupplement tijdens zwangerschap
09 apr Kraft Heinz wil productie van kleinverpakkingen ketchup snel opvoeren
09 apr Whitepaper zout- en suikerreductie: 4 criteria voor succesvol reduceren
08 apr Coca-Cola past Europese structuur aan
08 apr Onderzoekers zien alleen hoger gezondheidsrisico bij gebruik van bewerkt vlees
08 apr Belgische voedingsindustrie: hard getroffen maar niet geveld
08 apr Zijn verse producten van een mindere klasse je beste winstkans?
08 apr Vacature: Laborant microbiologie
07 apr Carrefour breidt partnership met Deliveroo verder uit
07 apr Foodmerken zien brood in mukbang
07 apr Wegen | uitprijzen | etiketteren in de AGF sector (video)
06 apr Aviko-topman verwacht dat 2021 een beter jaar wordt dan 2020
06 apr Danone wil komende jaren 1.850 banen schrappen
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?