Temperatuurbewaking 8 koelcellen, 2 variabelen, 1 oplossing: TempWeb

24-10 06:01 | bron: FoodPro Network Belgium

BORNE - Toen het echtpaar Rikkerink Slagerij Rensink overnam, kreeg ze TempWeb erbij. “Helemaal fijn”, vindt Saskia Rikkerink, “TempWeb ontzorgt ons echt.”

Slagerij Rensink is een volambachtelijke specialiteitenslagerij in Borne. Eigenaarsechtpaar Rikkerink hecht veel waarde aan dierenwelzijn en is selectief in de grondstoffen die ze gebruiken. Zo selecteert slager Albin Rikkerink zelf het rundvlees, dat bovendien alleen uit de regio komt. De slagerij heeft behalve vlees en vleesproducten ook kant-en-klaarmaaltijden in haar assortiment. De meeste producten maken ze zelf.

Temperatuurbewaking essentieel

Het is de angst van iedere slager dat de koeling uitvalt. Bij Slagerij Rensink is het zelfs al eens gebeurd toen de slagerswinkel gesloten was. Van TempWeb ontvingen ze gelukkig direct een melding op hun smartphone. Zelf checken ze ook regelmatig online de luchtvochtigheid en de temperatuur van de koelcellen. Saskia Rikkerink: ‘Omdat alle temperatuurmetingen bewaard blijven, heb ik een serie van constante grafieken waaruit ik snel kan aflezen of er een afwijking is. Soms is de temperatuur iets hoger, dan weet ik: de koelcel is even open geweest. Ook zorgt TempWeb ervoor dat we moeiteloos onze temperatuuradministratie op orde hebben.

Toepassing van TempWeb

TempWeb meet via 8 loggers alle gekoelde ruimtes in de slagerij, zoals de dieptekoeling, de pekelcel, de toonbank en het wandkoelmeubel. Elke logger is afzonderlijk ingesteld op de kritische temperatuurhoogtes en luchtvochtigheidswaarden in die koeling. Want niet alleen de temperatuur, maar ook de luchtvochtigheid doet veel voor de houdbaarheid van de producten. Wordt een van die waarden overschreden, dan volgt een alarmsignaal over de geregistreerde afwijking en de betreffende locatie.

Het gemak van automatisch en online De data die de loggers registreren, verzenden ze automatisch naar de cloud. Met zo’n 8 koelcellen scheelt dat enorm veel handwerk. Via sensor2web.com zijn die data in overzichtelijke rapporten en grafieken online in te zien, waar je ook bent. Saskia Rikkerink vindt het uitermate handig dat ze ook het temperatuurverloop van wat langer geleden kan terugzien. ‘Als een product van mindere kwaliteit blijkt te zijn, kan ik precies nakijken onder welke condities het in onze slagerij is geweest. Daarmee kan ik de oorzaak traceren of vaststellen dat die buiten onze slagerij ligt.’

Referentie

Saskia Rikkerink, mede-eigenaar: “TempWeb is echt ideaal. Het scheelt ons tijd, geeft goed inzicht in het temperatuurverloop en de luchtvochtigheid én geeft ons rust als we niet in de slagerij staan. En onze accountmanager van Gullimex, die ontzorgt ons echt met goed advies.”

 

Bron: Gullimex - partner FoodPro Network





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
30 nov Beter houdbaarheidsbeheer in de sector van verse kant-en-klaar maaltijden
30 nov Hazeleger Kaas: “Met de LeakMatic II koop je zekerheid”
29 nov Carrefour opent nieuwe versformule Potager City
29 nov Whitepaper | Vergroot uw operationele wendbaarheid met Aptean's 3-stappenplan
29 nov Zeelandia Group investeert in kunstmatige intelligentie (video)
28 nov Edeka heeft na maanden weer Coca-Cola in het schap
28 nov Nestlé investeert de komende 10 jaar 1,86 miljard dollar in Saudi-Arabië
28 nov 5 strategieën om voedselverspilling te verminderen met een voedingmiddelen specifieke ERP-oplossing
28 nov LI-5600, een etiket boven én onderaan! (video)
25 nov Eieren op rantsoen in het Verenigd Koninkrijk
25 nov Voedselthermometers zorgen voor uniforme werkwijze bij Makro/Metro
25 nov Gratis e-book over de voordelen van MAP
24 nov Aldi gaat verder met kassaloze winkel
24 nov Unilever verwacht in 2023 eerste ijs met eiwitten uit precisiefermentatie
24 nov Enrico Food moderniseert en groeit met ERP van Aptean
24 nov Duvel: de beste vloer voor het beste bier (video)
23 nov Omzetstijging van 10 procent voor Danish Crown
23 nov Colruyt test onbemand bezorgwagentje
23 nov Eroski: "Nutri-Score leidt tot gezonder koopgedrag”
23 nov LIVE WEBINAR | Hoe kunt u DE&I doorvoeren en tastbare voordelen behalen?
22 nov HAK betreedt de markt voor verse ovengroenten
22 nov Danish Crown bouwt nieuwe vleeswarenfabriek in Engeland
22 nov Trendrapport | Mondiale Trends en Strategische Inzichten in de Food & Beverage-sector
22 nov Ucrete industrievloeren: snelle vloerplaatsing zowel bij nieuwbouw als bij renovatie
21 nov Nespresso komt met eigen biologisch afbreekbare koffiecups
Spotlight
Spotlight
Spotlight
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Advertentie
uw banner hier?