Wake-on-LAN – de duurzame oplossing voor energiebesparing binnen uw bedrijf

DILBEEK - Wanneer u ’s avonds naar bed gaat, zet u uw televisie en computer uit. We doen vandaag de dag hard ons best om energiezuinig te leven en zoveel mogelijk stroom te besparen. Lampen laten we niet branden, apparatuur gaat uit, de thermostaat zetten we omlaag. Waarom zou u dan de apparatuur in uw bedrijf wél aan laten staan?

Na sluitingstijd is doorgaans het beste moment om uw bedrijfsmatige software te updaten. Het vervelende is dan wel dat uw weegschalen de hele nacht blijven aanstaan, terwijl de update al lang is geïnstalleerd. Het gebeurt niet zelden dat ondernemers hun weegschalen zelfs het hele weekend aan moeten laten staan om deze reden. Het probleem is dat de weegschalen volop stroom blijven verbruiken. Dit is zonde van de energie en de kosten. Daarom kunt u nu op een veilige manier, zonder dat u zelf in de buurt hoeft te zijn, uw weegschalen naar eigen wens aan of uit laten gaan.

Op de nieuwste series Bizerba weegschalen is namelijk ‘Wake-on-LAN’ geïnstalleerd: een nieuwe, energiezuinige en duurzame functie. Deze functie zorgt er voor dat de weegschaal automatisch aan- of uitgaat wanneer dat nodig is. Van te voren in te regelen, zodat u er niet meer naar hoeft om te kijken. Dit betekent dat ondernemers ontzettend veel kosten kunnen besparen, dat er minder stroom wordt verbruikt en u dus een energiezuinige, duurzame oplossing in huis haalt.

Retail setting

De Wake-on-LAN functie is gemakkelijk in te stellen en te bedienen. De schaal krijgt een ‘wake up’-melding zodra er onderhoud gepleegd moet worden (zoals het installeren van updates) en een ‘put back to sleep’ wanneer het werk gedaan is. In andere woorden: het script verstuurt op commando een zogenaamd “magic packet” naar de geselecteerde computer, in dit geval uw PC-weegschaal. De geadresseerde weegschaal reageert daarop door zichzelf in- of uit te schakelen.

De Bizerba K-class en X-class PC-weegschalen, evenals de MC 500 zelfbedieningsweegschaal zijn van Wake-on-LAN voorzien.

JA, stuur mij meer informatie over de Wake-on-LAN functie op Bizerba weegschalen

 

 

Bron: Bizerba - partner FoodPro Network





Laatste nieuws