Ook grootste vleesverwerker ter wereld betreedt markt voor plantaardige producten

RIO DE JANEIRO - De grootste vleesverwerker ter wereld, het Braziliaanse JBS, komt dit voorjaar met een plantaardige burger. Eerder al maakte Vion en Tyson Foods (een grote vleesverwerker in de VS) soortgelijke plannen bekend.

"Deze ontwikkeling staat dan ook niet op zichzelf", aldus Pablo Moleman, manager voedingsindustrie Nederland bij de organisatie ProVeg International. "De vleesindustrie staat aan het begin van een grote omschakeling van dierlijke naar plantaardige productie. Dat nu ook de grootste vleesverwerker in de wereld de markt van vegetarische producten betreedt, is een zeer belangrijk marktsignaal."

Brazilië exporteert momenteel meer rood vlees dan welk ander land ook in de wereld. "De introductie van JBS laat zien dat ook hier het tij aan het keren is," aldus Moleman.

"Bovendien betekent de betrokkenheid van grote spelers in de vleesmarkt dat de productie van vleesvervangers sneller kan worden opgeschaald, waardoor ook het moment dichterbij komt dat plantaardig vlees op prijs kan concurreren met dierlijk vlees."
 
 
Bron: ProVeg International
 
Foto: Vega Burger




Laatste nieuws