Pasta op basis van in België geteelde durumtarwe
01 aug 2019 06:03
bron: FoodPro Network Belgium
bron: FoodPro Network Belgium
HERENTALS - Drie jaar lang werkten het voedingsmiddelenbedrijf RV Food en wetenschappers van de Thomas More Hogeschool aan een pasta op basis van in België geteelde durumtarwe.
De producten worden inmiddels verkocht onder de naam Belcampi en zijn vanaf juni verkrijgbaar bij Carrefour, Delhaize en Spar. Het gaat om spaghetti, penne, linguine en fusilli.
De initiatiefnemers startten het proefproject nadat een test had uitgewezen dat veel Belgische teeltgronden vergelijkbaar zijn aan die in meer zuidelijke landen.
In België zijn ook zand-leemgronden te vinden die de warmte lange tijd kunnen vasthouden en een grote waterdoorlatendheid hebben. Die grond is noodzakelijk voor het telen van harde tarwe, het basisingrediënt van pasta.
Laatste nieuws
-
24 apr Heineken zag bierverkoop eerste kwartaal aantrekken
-
24 apr E.Leclerc marktleider en prijsleider in Frankrijk
-
24 apr Het belang van weegartikelen voor bedrijven in de vissector
-
23 apr PepsiCo verkoopt weer meer frisdrank en chips
-
23 apr Reorganisatie bij Milcobel: 130 banen op de tocht
-
23 apr Producten van Danone, Dr. Oetker, Jacobs Douwe Egberts en Mondelez weer verkrijgbaar bij Jumbo
-
23 apr PFAS en voeding: een informatief webinar
-
23 apr Cadbury is grootste voedingsmerk in Verenigd Koninkrijk
-
22 apr Omzet en winst van Lactalis namen toe in 2023
-
22 apr Franse supermarkten moeten klanten informeren over krimpflatie
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan