Albert Heijn start proef met dynamisch afprijzen van kip en vis
20 mei 2019 10:29
bron: FoodPro Network Belgium
bron: FoodPro Network Belgium
ZAANDAM - Albert Heijn wil voedselverspilling bestrijden via een proef met 'dynamisch afprijzen'. Hierbij worden producten automatisch afgeprijsd op basis van de houdbaarheidsdatum. Hoe korter de houdbaarheid, hoe hoger de korting voor de klant.
Algoritme
Een algoritme houdt rekening met verschillende factoren die de verkoop van een product beïnvloeden om zo de beste korting te berekenen. De proef vindt plaats in de Albert Heijn in Zandvoort. Albert Heijn laat zich voor de proef adviseren door het bedrijf Wasteless.
Bij het dynamisch afprijzen berekent een door Albert Heijn ontwikkeld algoritme automatisch de beste korting om aan het einde van de dag geen onverkoopbare producten over te houden en zo voedselverspilling te verminderen.
Het algoritme houdt rekening met diverse zaken zoals, bonusaanbiedingen, locatie, weersomstandigheden, historisch verkoopverloop en voorraad in de winkel.
Bron: Albert Heijn
Laatste nieuws
-
29 mrt Aardappelen groeien sneller en beter met LED
-
29 mrt China importeert weer wijn uit Australië
-
29 mrt Lidl test hogere supermarktschappen
-
29 mrt Waarom en hoe uw voedingsmiddelen- en drankenbedrijf kan bijdragen aan een circulaire economie
-
29 mrt Efficiënter zaden, noten en gedroogd fruit verkopen (video)
-
28 mrt Wouter Kolk stapt op bij Ahold Delhaize
-
28 mrt Tuinboon maakt chocola in Europa
-
28 mrt Nederland grootste bierexporteur EU, België grootste exporteur bevroren aardappelproducten
-
28 mrt Hogere prijzen stuwen verkopen maker Spa-mineraalwater
-
28 mrt Huishoudens gooien dagelijks wereldwijd miljard maaltijden weg
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan