Startup Certables verbindt 1000 bedrijven wereldwijd

19-09 06:01 | bron: FoodPro Network Belgium

OOSTERZELE – De jonge IT-start-up Certables overschreed vorige maand de kaap van 1000 aangesloten bedrijven. Certables is een online platform waarop bedrijven zich connecteren met hun klanten en leveranciers en zo op een eenvoudige en veilige manier informatie uitwisselen.

Oprichter Alexander Platteeuw legt uit: “Bedrijven leggen steeds meer eisen op aan hun leveranciers, vaak om zelf in orde te zijn met de wetgeving. Dit start bij de vraag naar (kwaliteits)certificaten, maar evolueert al snel naar productspecificaties, allerlei attesten, recepturen en ga zo maar door. Dit zorgt voor veel administratie en een eindeloze opvolging via telefoon en email. Bovendien gaat het vaak om documenten die je regelmatig moet vernieuwen. Zo zijn ISO certificaten slechts maximum 3 jaar geldig; andere dan weer 1 jaar. Hierdoor loop je het risico dat de gegevens snel verouderd zijn.”

Certables lost dit op een eenvoudige, maar veilige manier op. “De klant nodigt zijn leverancier via het platform uit. Die laatste laadt eenmalig zijn certificaten op en het Certables platform handelt geheel automatisch de administratieve flow en de vernieuwing op vervaldatum af”, aldus Platteeuw.

De groei

“Ik kwam op het idee eind 2016 en in 2017 hadden we een eerste beta versie van het platform klaar”, gaat Alexander verder. “De eerste grote klant tekende in 2018.” Kort daarop kwam Tom Carnewal, ex-CEO van Funkytime, aan boord om Certables mee uit te bouwen. Gestaag steeg het aantal gebruikers en tot op vandaag wist de start-up al meer dan 1000 bedrijven over heel Europa te overtuigen.

“Deze problematiek leeft sterk in de food wereld. Onze klanten zijn dan ook voornamelijk in de voedingssector actief. Denk daarbij aan kleppers als Carrefour, Lotus Bakeries of Lorraine Bakery Group maar evenzeer aan een kleine bio-boer uit de Ardêche. Toch kan het platform ook gebruikt worden in sectoren zoals automotive, textiel, IT etc.”, verduidelijkt Carnewal. “Certables heeft dan ook concrete plannen om op korte termijn het concept uit te rollen in andere industrieën”, besluit hij.

De toekomst

Verder wil Certables blockchain technologie integreren in het platform, om zo meer garanties te bieden aan klanten. Daarbovenop breidt het platform in 2019, naast het Engels, uit met andere talen, zodat klanten van over de hele wereld bediend kunnen worden. Alexander Platteeuw: “Sowieso zit de industrie met een globale toeleveringsketen, wat zich nu al vertaalt in 55% van de geregistreerde bedrijven buiten België.”

 

Meer info:

www.certables.com

info@certables.com
Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
20 jan FrieslandCampina wil eigen vermogen versterken via achtergestelde obligatielening
20 jan Vleesindustrie blijft wereldwijd groeien
20 jan Heineken: 'Zonder goede data kunnen klanten onze producten niet verkopen.'
20 jan Verzegel je maaltijden met een etiket! (video)
17 jan Ben & Jerry's komt met Netflix & Chilll'd-ijs (video)
17 jan Dagelijks haalt 1 miljard euro aan voedsel de winkel niet
17 jan Miljoenen sapflessen van Jumbo nu gemaakt van gerecyceld plastic
17 jan Voorkomen van product recalls in de voedingsmiddelenindustrie
16 jan Nestlé gaat 1,85 miljard euro investeren in duurzamer verpakkingsbeleid
16 jan Wereldwijde spelers in voedselveiligheid zien certificatie als ‘paspoort voor handel’
16 jan Hoe maken we duurzame én voedzame voedingsmiddelen?
16 jan Temperatuurbewaking 8 koelcellen, 2 variabelen, 1 oplossing: TempWeb
15 jan Voedselthermometers zorgen voor uniforme werkwijze bij Makro/Metro
15 jan Biologisch niet per definitie gezonder
15 jan Het verontreinigingsrisico van perslucht beheren (gratis whitepaper)
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?