Kweekvlees mogelijk over twee jaar in de schappen
bron: FoodPro Network Belgium
BERLIJN - Mark Post, met zijn bedrijf Mosa Meat de ontwikkelaar van de eerste kweekvleesburgers ter wereld (2013), stelde tijdens de ProVeg New Food Conference in Berlijn dat kweekvlees over twee jaar in de schappen zou kunnen liggen.
Dit komt volgens Post met name door de opkomst van start-ups die zich met kweekvlees bezig houden. "Steeds meer bedrijven kijken naar kweekvlees, omdat ze zich realiseren dat het echt iets waar ze zich mee bezig mee moeten houden. Dit vergroot de kans dat het binnen twee jaar op onze bordjes zou kunnen liggen", aldus Post.
De Nederlandse kweekvleesstartup Mosa Meat, dat vlees maakt in een laboratorium, kreeg deze zomer een investering van 7,5 miljoen euro van M Ventures. M Ventures is de investeringstak van de Duitse farmaceut Merck en de Zwitserse vleesverwerker Bell Food Group.
Zie ook: Mosa Meat: ‘Kweekvlees ligt in 2021 in de schappen’
Laatste nieuws
-
19 apr Hogere prijzen en volumes bij Danone
-
19 apr Cacaoprijzen breken records
-
19 apr Unilever zwakt duurzaamheidsdoel voor plastic af
-
19 apr Activistische aandeelhouders eisen gezonde voeding van Nestlé
-
19 apr Cacaoboeren gaan in Brussel protesteren tegen lage prijzen
-
19 apr Colruyt krijgt goedkeuring voor overname 54 Match- en Smatch-winkels
-
19 apr Hoe planningssoftware voor voedselproductie zorgt voor consistent succes op 3 fronten
-
18 apr Greenyard neemt ijsjesfabrikant Crème de la Crème over
-
18 apr Worst uit het lab valt in de smaak bij eerste proeverij in Europa
-
18 apr Meer omzet bij Sligro
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan